E-crane Foto: E-Crane

De evenwichtskranen van E-Crane in de top 5 van ‘Het product Made in Oost-Vlaanderen’: “Het gebruiksgemak, de digitale connectie en de snelheid van werken maken deze machines uniek”

De evenwichtskranen van E-Crane staan in de top vijf van 'Het Product Made in Oost-Vlaanderen'. Het bedrijf exporteert zijn kranen wereldwijd en zelfs staalreus ArcelorMittal is klant bij het Adegemse bedrijf. CEO Lieven Bauwens vertelt graag wat meer over de machines die ze naar voren schuiven als product voor onze wedstrijd. Stemmen kan je nog via deze link tot en met 15 november.

Vertel, wat voor een bedrijf is E-Crane?

"We zijn een KMO die wereldwijd actief is met vestigingen in Nederland, Polen, Indonesië, USA, Argentinië, Bangladesh en Brazilië. In Adegem zijn een 50-tal mensen werkzaam. Zij zorgen voor de productontwikkeling, aankoop en het opbouwen en testen van de machines. Specifieke onderdelen worden in ons zusterbedrijf in Polen gemaakt. Andere zaken worden bij Europese partners gemaakt en gekocht. Onze machines zijn geconnecteerd met internet waardoor we gelijk waar op elk moment de klant kunnen helpen. Daardoor zijn onze machines state-of-the-art en kunnen we terecht trots zijn om wat we ontwikkeld hebben."

Met welk product doen jullie mee aan onze wedstrijd?

"Onze evenwichtskranen. Deze zijn de meest economische kranen om grote hoeveelheden bulkgoederen, van 300 tot 2000 ton per uur, snel en efficiënt te verladen. E-Crane is zelfs wereldleider wat betreft schrootverhandeling in staalfabrieken."

Waarom zijn jullie zo trots op deze evenwichtskranen?

"Dit product wordt wereldwijd erkend als één van de beste en meest duurzame kranen in zijn sector. Het gebruiksgemak, de betrouwbaarheid, de digitale connectie en de snelheid van werken maken deze machines uniek."

Waar worden de kranen geproduceerd?

"De machines worden in Adegem ontworpen, samengebouwd, getest en geleverd aan de eindklant."

Hoe is dit product tot stand gekomen?

"Een evenwichtskraan biedt heel wat voordelen ten opzichte van een klassieke kraan met kabels. Bij de evenwichtskraan is er een vaste verbinding tussen de grijper en de metalen kraanstructuur wat de snelheid en nauwkeurigheid ten goede komt. Kranen van E-Crane worden tevens elektrisch aangedreven en gecombineerd met een veel lager energieverbruik. Ons product draagt zo bij aan de vergroening van de goederenbehandeling in havens."

Wie zijn de voornaamste kopers van jullie de Antverpia blend?

"Deze kranen worden ingezet in staalfabrieken, zoals onder andere Arcelor Mittal, Celsa en Outocompu. Ze worden ook ingezet voor overslag van grondstoffen van en naar grotere schepen, zoals Ijzererts, kolen, bauxiet. Ook in de cementindustrie voor het laden en lossen van cementklinker en in de havenbouw komen ze van pas.
Daarnaast worden deze ook ingezet bij havenbedrijven voor de overslag van bulkgoederen. E-Crane biedt oplossingen voor alles wat als bulk in vaste vorm in schepen getransporteerd wordt en met een grijper kan verplaatst worden."

Waarom moeten lezers op jullie stemmen?

"Wij zijn een rasecht Vlaams MAAK-bedrijf die zijn producten letterlijk wereldwijd exporteert aan industriële bedrijven die stuk voor stuk zelf markleiders zijn in hun bedrijfstak. Onze producten zijn high-tech door een combinatie van zware en complexe staalbouw, hydrauliek, elektriciteit en elektronica. Wij leveren geen standaard machines, maar wel oplossingen voor onze klanten."

Via deze link kun je jouw stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met 15 november.