restaurant Djorgelino Vader Djosh Yuseinov met zijn twee zonen Erkan en Kevin, die allebei gaan helpen in het restaurant. Foto: fvv

De hele familie helpt mee in dit nieuwe Spaans-Italiaanse restaurant: “Hier in Oostakker is er niet zoveel voor families”

In het nieuwe restaurant Djorgelino in Oostakker heerst een familiale sfeer. Mama Evelina Yuseinova (40), papa Djosh Yuseinov (41) en hun zonen Erkan (20) en Kevin (17) stonden vrijdag samen te popelen om de eerste klanten te ontvangen. Op de kaart: Italiaanse en Spaanse gerechten.

Het gezin Yuseinov(a) deinst er niet voor terug om de handen uit de mouwen te steken. Vader Djosh is chef-kok in de keuken van hun nieuw restaurant Djorgelino, terwijl de rest van het gezin de zaal en bediening voor zijn rekening neemt. Tijdens de week is het restaurant enkel ’s avonds open, want Evelina werkt nog voltijds als boekhoudster en Djosh heeft een job als technieker.

Maar het gezin ziet het volledig zitten, want het heeft al ervaring in de horeca. “Mijn man en ik zijn afkomstig van Bulgarije, maar we zijn naar Spanje verhuisd en hebben daar tien jaar een restaurant uitgebaat”, zegt Evelina. Djosh leerde er paella maken, net zoals pizza en pasta.

Spaanse muziek

In Spanje werden hun twee zonen geboren, maar uiteindelijk verhuisde de familie twaalf jaar geleden naar België. Evelina vond een job als boekhoudster en Djosh werd technieker, maar na al die jaren begon de horecamicrobe opnieuw te kriebelen. Het gevolg: Djorgelino opende vrijdag de deuren in Oostakkerdorp.

“Hier in Oostakker zijn niet zoveel restaurants voor families. Daar brengen wij nu verandering in. Er staat hier Spaanse en Italiaanse muziek op en iedereen is welkom.” Voor een pizza betaal je tussen 16 en 18 euro, een pasta heb je al vanaf 15 euro.

Naast de Spaanse muziek en paella komt de liefde voor Spanje ook op een andere manier tot uiting in het restaurant. “In Spanje noemden mensen Djosh Djorge, vandaar komt de naam Djorgelino. We gaan nog vaak terug naar daar, want mijn ouders en broer wonen nog in Spanje”, vertelt Eveline.