Press pic-1

De nieuwe lichting van The Birdhouse: TechWolf maakt jobsites slimmer

GENT – Met 8 zijn ze. De start-ups die dit jaar mogen deelnemen aan het Gentse acceleratorprogramma van The Birdhouse. Elke week stellen we er eentje aan u voor. TechWolf, de ‘skill engine’ die uw HR-platform naar een hoger niveau tilt, bijt vandaag de spits af.

De 3 jonge wolven Andreas De Neve, Mikaël Wornoo en Jeroen Van Hautte zijn nog allemaal student-ingenieurs computerwetenschappen. De eerste twee schoven hun thesis een jaartje aan de kant om zich volledig op TechWolf te concentreren. Jeroen werkt intussen mee aan het bedrijf vanuit Cambridge.

Van uitzendkantoor tot intelligente software

“We ontwikkelden de technologie voor TechWolf vorig jaar voor een vak tijdens onze studies”, vertelt Mikaël. “Oorspronkelijk was het idee een uitzendkantoor voor studenten op te richten, maar gaandeweg beseften we dat de intelligente software die we hiervoor gebruikten op zich eigenlijk de echte waarde van ons bedrijf was.”

Jobsites slimmer maken

TechWolf biedt een software aan die bestaande HR-platformen zoals Jobat of VDAB intelligenter maakt met behulp van Artificiële Intelligentie (AI). Hun ‘skill engine’ verschaft inzichten over welke competenties een persoon bezit, welke opleiding hij of zij nodig heeft en wat een job vereist. “Wanneer jij bijvoorbeeld op zoek bent naar een job, gaat onze software ervoor zorgen dat je verschillende jobs aanbevolen krijgt in plaats van dat je er zelf naar op zoek moet gaan”, legt Mikaël uit. “Het is als het ware een intelligent tussenstuk dat bestaande online platformen of websites de mogelijkheid geeft te genieten van een aanbevelingssysteem op basis van AI, zonder er zelf kennis van te moeten hebben.”

Goed idee wordt winstgevend bedrijf

TechWolf werd geselecteerd uit 900 inzendingen om deel uit te maken van de 5de lichting van The Birdhouse. “We wilden heel graag deelnemen omdat we de transformatie van andere start-ups gezien hadden die dankzij The Birdhouse van een mooi idee uitgegroeid waren tot een goed draaiend, winstgevend bedrijf. Onze tijdlijn past dan ook perfect bij The Birdhouse. Op dit moment kijken we vooral uit naar het contact met de mentoren en de mogelijkheid om vlugger te groeien dankzij hun wijsheid en ervaring.”

Voorzichtig naar het buitenland

Na The Birdhouse zouden we graag onze eerste internationale stappen zetten, te beginnen bij onze Nederlandssprekende noorderburen en Engeland, waar Jeroen al een mooi netwerk heeft uitgebouwd. Afhankelijk van hoe dit verloopt, willen we ook andere buurlanden bedienen met dezelfde software.

Tegen 2019 komen de 3 jonge ondernemers alvast met een online demoplatform waar mensen al spelenderwijs hun software kunnen ontdekken en zien welke intelligentie TechWolf zoal kan brengen.