Foto: JID Foto: JID

Debby (31) verhuist haar ‘atypische’ winkel van Oostende naar Gent: “Niet omdat het mode is, dat het mooi is”

Twee jaar geleden opende Debby Van Meervelde (31) vol trots haar eigen klerenwinkel in Oostende. Door de toestroom van klanten uit heel Vlaanderen is de winkel verhuisd naar een centrale plek: Gent. Vanuit de Henegouwenstraat verkoopt ze nu atypische broeken, oorringen, parfums en meer.

Hippe Gentenaars mogen een nieuw adresje toevoegen aan hun lijst: Raé (uitgesproken als Ray) in de Henegouwenstraat. In de rekken hangen jassen, jurken, truien, blousen, rokken en broeken die recht uit magazines lijken te komen. Errond staan handtassen, schoenen en parfums uitgestald. Aan de kassa liggen nog oorringen, armbanden en petten.

“Ik heb altijd in de mode gewerkt”, zegt Van Meervelde, terwijl de mascotte van de winkel, haar hond Alfie, naast haar ligt te slapen. “Onder andere voor PVH, het bedrijf achter merken als Tommy Hilfiger en Calvin Klein. Maar corona heeft me aan het denken gezet. Ik wilde op mezelf beginnen. Twee jaar geleden opende ik een klerenwinkel in Oostende.” (Lees verder onder de foto)

Foto: JID
Foto: JID

Er kwamen klanten van overal, daarom besloot de Kruibeekse om te verhuizen naar een meer centrale locatie: Gent, waar de Nu.store was. Ook hier verkoopt ze verschillende merken waaronder Paul & Joe, By Far, Stine Goya, Stand Studio, Johny en Morobé. “Het grootste deel is Europees geproduceerd, zonder dat er kinderarbeid of dierenleed aan te pas kwam”, zegt Van Meervelde.

Momenteel kunnen enkel vrouwen hier shoppen, maar vanaf januari zullen er ook kleren voor mannen hangen. De prijzen liggen in het midden- en hoger segment. “We zijn geen typische klerenwinkel”, zegt Van Meervelde. “We volgen de trends, maar nog meer ons eigen gevoel. Want het is niet omdat het in de mode is, dat het mooi is.”