Nieuws Oost-Vlaanderen Decathlon lanceert gesmaakte actie tegen zwerfvuil

Decathlon lanceert gesmaakte actie tegen zwerfvuil

Decathlon lanceert gesmaakte actie tegen zwerfvuil

GENT – De voorbije dagen gingen wereldwijd miljoenen vrijwilligers de straat op voor World Cleanup Day. Decathlon mobiliseerde in België 100 enthousiaste werknemers en klanten om op een sportieve manier onze planeet wat properder te maken. Al ploggend, kayakend en suppend werd ruim 550 kilo zwerfvuil ingezameld. Decathlon wil daarmee zijn milieubewust imago onderstrepen.

Negen Decathlon-vestigingen in Antwerpen, Brugge, Gent, Maasmechelen, Alleur, Namen, Evere, Verviers en Andenne deden een oproep naar hun medewerkers en klanten om samen de handen uit de mouwen te steken. Zo werd er in Gent en Blankenberge met de kayak afval uit het water gehaald. In onder andere Namen en Maasmechelen trokken de vrijwilligers hun loopschoenen aan om al ploggend zwerfafval op te ruimen. In totaal werd ruim 550 kilo afval ingezameld.

“Sporten doen we met zijn allen vaak buiten, het is dan ook belangrijk om onze omgeving proper te houden”, aldus Alix Aspeslagh, organisator World Cleanup Day voor Decathlon België. “Dat heeft zijn belang voor huidige en voor toekomstige generaties. De World Cleanup Day ligt Decathlon dan ook nauw aan het hart. Niet alleen in België steunen wij deze actie, wereldwijd draagt Decathlon haar steentje bij.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.