Nieuws Oost-Vlaanderen Deelautobedrijf GreenMobility verdubbelt de Belgische vloot

Deelautobedrijf GreenMobility verdubbelt de Belgische vloot

Deelautobedrijf GreenMobility verdubbelt de Belgische vloot

GENT – Met 200 extra wagens verdubbelt GreenMobility in 2023 zijn Belgische vloot. Het Deense autodeelbedrijf doet dit omdat ons land het afgelopen jaar de primus van de klas was met een omzetgroei van meer dan honderd procent.

Carsharing zit in de lift en daar pikt GreenMobility een steeds groter wordend graantje van mee. Na iets meer dan twee jaar aanwezigheid op de Belgische markt is het van oorsprong Deense autodeelbedrijf niet alleen actief in Antwerpen en Gent maar sinds kort ook in Brussel. De klantenbasis nam vorig jaar fors toe.

“In 2021 telden we zo’n 7.000 nieuwe gebruikers en het afgelopen jaar kwamen hier nog eens bijna 11.000 gebruikers bij”, vertelt Managing Director Belgium Steve Van Avermaet. “Met deze groei van 50% doen we het beter dan de groep, die in totaal slechts 44% meer klanten telt dan vorig jaar. Ook het aantal ritten steeg in België met 83%. Ons land steekt hiermee met kop en schouders uit boven de andere markten waar GreenMobility actief is. Dankzij die positieve cijfers bereikten we in december net niet break-even. Deze prestatie bewijst dat ons businessmodel werkt en het absoluut mogelijk is om deelwagens rendabel en winstgevend te krijgen.”

GreenMobility verwacht ook met de hele groep het break-even punt te bereiken in 2023 en het komende jaar geen nieuw kapitaal te moeten aantrekken. Als onderdeel van hun vernieuwde strategie trekt het bedrijf zich terug uit de Zweedse en Duitse markt. De wagens worden herverdeeld over de andere steden, wat moet leiden tot een hoger rendement per wagen. Hierdoor breidt de Belgische vloot uit met maar liefst 200 nieuwe deelwagens, wat een verdubbeling van het wagenpark betekent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.