Delhaize Wondelgem Het echtpaar dat de leiding overneemt van de Delhaize in Wondelgem.

Delhaize Wondelgem vanaf nu iedere zondag open. “We verplichten geen enkel personeelslid om die dag te werken”

De Dehaizewinkel in Wondelgem is voortaan iedere dag open van 8 tot 20 uur, ook op zondag. Dat is de meest in het oog springende vernieuwing die de nieuwe zelfstandige uitbaters van de winkel invoeren.

Mathias Clarysse en zijn echtgenote Stéphanie De Fruyt hebben samen al meer dan 20 jaar op de teller bij de warenhuisketen. Hij was verantwoordelijk voor alle winkels in West-Vlaanderen en zij werkte onder meer als adjunct-directeur van het filiaal aan de Sterre. Nu bundelt het koppel de krachten in Delhaize Wondelgem, met 1200 klanten per week een van de grotere winkels in onze regio.

“Als nieuwe franchisenemer hebben we meer vrijheid om eigen accenten te leggen”, zegt Clarysse. “Dat betekent dat we het bestaande assortiment behouden maar aanvullen met extra producten. Vaak verse, en van lokale leveranciers. Zo bieden we voor het eerst in 15 jaar ook andere koffiekoeken aan, is er een pers voor vers sinaasappelsap, komt er Amerikaans snoepgoed dat zo populair is bij de jeugd en zal het vlees, afkomstig van 6 verschillende beenhouwers, ook persoonlijk worden bediend.”

De vernieuwde leiding zegt dat alle 73 werknemers worden overgenomen en dat de loon- en werkvoorwaarden gelijk blijven. “En alleen wie dat zelf wil, wordt ingeschakeld in de zondagswerking”, belooft de nieuwe baas.