Nieuws Oost-Vlaanderen Dematra bouwt volautomatisch palletmagazijn van 46 meter hoog

Dematra bouwt volautomatisch palletmagazijn van 46 meter hoog

Dematra bouwt volautomatisch palletmagazijn van 46 meter hoog

KRUISEM, NAZARETH – Op zijn site in Kruisem bouwt het logistieke bedrijf Dematra een nieuw hoogbouwmagazijn. Het technisch huzarenstukje is goed voor een investering van 50 miljoen euro en moet begin volgend jaar operationeel zijn.

Dematra beschikt in België al over vier magazijnen met een totale capaciteit van 80.000 pallets. Met de bouw van het nieuwe palletmagazijn voor hoofdzakelijk temperatuur-gecontroleerde voeding wordt dat aantal in een klap verdubbeld.

Het magazijn van maar liefst 46 meter hoog kan 12.000 in- en uitgaande palletbewegingen per dag verwerken. “Het toont dat we als logistieke speler mee vooroplopen in onze sector en weerspiegelt ons geloof in de toekomst”, zegt Dematra-CEO Geert De Jaeger.

Het hele project creëert 42 nieuwe arbeidsplaatsen, waardoor nu in totaal meer dan 200 mensen bij Dematra aan de slag zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.