Nieuws Oost-Vlaanderen Demival viert gouden jubileum

Demival viert gouden jubileum

Demival viert gouden jubileum

Sinds 1967 staat Demival voor Deinze MinderValiden en biedt het als beschutte werkplaats zinvol en lonend werk aan personen met een arbeidshandicap. Het gouden jubileum is voor het bedrijf een goede aanzet om te investeren en haar kennis te delen. “Een professionele omkadering en structurele, persoonlijke begeleiding is al jaren een kerntaak bij Demival, maar er is meer nodig”, zegt ceo Roland Coupez.

De werknemers van Demival hebben nood aan meer opleidingen om zich in hun functies verder te ontwikkelen en om door te groeien. “Daarom investeren we nu in een eigen geïntegreerd opleidingscentrum: de Demival Academy”, vertelt Roland Coupez. De vroegere directeurswoning werd omgebouwd tot een opleidingscentrum met drie leslokalen met respectievelijk twaalf, achttien en dertig plaatsen. “We ontwikkelen onze eigen opleidingsmodules, maar luisteren ook naar wat onze medewerkers willen leren. Iedereen kan een aanvraag indienen om aan de opleidingen deel te nemen. Afhankelijk van het type opleiding, gebeurt dat intern of extern.” Het gaat om opleidingen, zoals reanimatie, het gebruik van een AED-defibrillator, een mobiele blusopleiding, taalcursussen, btw-aangifte, enzovoort.

Demival startte in 1967 met 8 personen met een beperking in een pand van 550 m². “Vandaag zorgen we wereldwijd met een totaal van 580 medewerkers voor een evenwichtige balans tussen het economisch aspect en een reële sociale meerwaarde voor 450 medewerkers met een beperking”, aldus Roland Coupez. Momenteel beschikt het bedrijf over een totale bebouwde oppervlakte van 20.592 m² en een nuttige vloeroppervlakte van 25.428 m². Deze bloeiende geschiedenis zit nu in een boek vervat. “Met het boek 50 jaar Demival willen we een persoonlijke attentie aan relaties, klanten en medewerkers geven. Op die manier willen we onze kennis en ervaring delen, en bijdragen tot nog meer maatschappelijke meerwaarde”, aldus Roland Coupez. Vanaf 24 april ligt 50 jaar Demival te koop in de rekken.

Op zaterdag 22 april zet Demival de deuren open voor het grote publiek tijdens een feestelijke opendeurdag.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.