Nieuws Oost-Vlaanderen Dendermondse onderneemsters organiseren teambuilding met alpaca's

Dendermondse onderneemsters organiseren teambuilding met alpaca's

Dendermondse onderneemsters organiseren teambuilding met alpaca's

20160131 - Grembergen - Foto De Rycke Alpaca Grembergen - Alpaca s - Dieren - Omgaan met mensen - Alpacas Steevweg Van Grembergen

Mia Kerremans is in Dendermonde samen met Elly Louage de drijvende kracht achter het bedrijf Alpaca Spirit dat sinds begin vorig jaar coachingdiensten aanbiedt en teambuildings en workshops organiseert.

“Na een opleiding tot equicoach om coaching en teambuilding aan te bieden met paarden, kwam ik toevaillig in contact met alpaca’s”, zegt Mia Kerremans. “Ik moest maar één keer met die bijzonder zachtaardige dieren werken om tot de conclusie te komen dat ze zich nog beter geschikt zijn dan paarden om coachingtrajecten af te leggen.  Nadien leerde ik Elly Louage kennen op een opleiding tot coach, en samen hebben we dan ons project uitgewerkt. We hebben al voor enkele bedrijven een teambuilding met de dieren georganiseerd en de reacties zijn zo enthousiast, dat we steeds meer aanvragen beginnen te krijgen.”

De onderneemsters hebben voorts ook contacten gelegd met scholen en hebben uit de reacties van de kinderen geleerd hoe snel een enorme verbinding tussen mens en dier kan ontstaan. Ze willen in de toekomst ook één keer per maand een alcapawandeling organiseren.

“Bij teambuildings zien we dat omgang met de dieren ervoor zorgt dat deelnemers volledig los komen van hun dagelijkse beslommeringen”, geeft Mia Kerremans nog aan.”Dan gaan deksels van potjes open die anders hermetisch gesloten blijven. De dieren zijn immers bijzonder sensitief en zijn in die zin eigenlijk speigels van de gemoedsgesteldheid van de deelnemers. Op de zaken die naar voor komen kunnen we dan inspelen met één-op-ééncoaching.”

Meer info op http://alpacaspirit.hetpunt.be/

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.