Gloriëtte Drongen De Gloriëtte in Drongen. Foto: Immoscoop

Deuren van bekende brasserie in Drongen zijn dicht: “Ik wil nog zoveel mogelijk genieten”

De deuren van brasserie Gloriëtte in Drongen zijn officieel gesloten. De eigenaar, Alain Degrijse (66), wil meer tijd doorbrengen met zijn zonen van 40 en 15 jaar oud.

Degrijse heeft de rust meer dan verdiend. Begin de jaren tachtig begon hij zijn horeca-avontuur met Old Ghent op de Sint-Michielshelling. Later volgden Meridies aan de Zuid, Nostalgia in Klein Turkije en Faits Divers op de Korenmarkt.

Op zijn 62ste zou hij stoppen, maar dan kwam Gloriëtte, een befaamd café in het groen van Drongen, op zijn pad. Degrijse renoveerde de site volledig en maakte er een stijlvolle brasserie van die in de zomer van 2022 openging.

Maar covid hakte er zwaar in en personeel vinden werd alsmaar lastiger. Daarom besloot de horecaman na anderhalf jaar om de handdoek dan toch in de ring te gooien, de site te koop te zetten en volop te genieten van zijn pensioen. Enkele dagen geleden gingen de deuren officieel dicht.

“Ik wil nog zoveel mogelijk genieten”, zegt Degrijse over de sluiting. “Mijn vader en mijn broers zijn allemaal vroeg gestorven. Ik wil nog zoveel mogelijk tijd doorbrengen met mijn zonen van 40 en 15.”