Huswell_Dewaele-2 (1) Jean-Paul Godfroy en Sofie Spriet

Dewaele nu ook thuis in vakantieverhuur

GENT - Dewaele Vastgoedgroep breidt zijn aanbod verder uit met vakantieverhuur. Dankzij een nieuw partnership met HUSWELL kunnen klanten hun woning zonder zorgen verhuren voor weekends of andere korte periodes. Van adverteren op gespecialiseerde websites, het afhandelen van de reservaties tot zelfs het regelen van de temperatuur bij aankomst en de schoonmaak: de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar van het land neemt samen met HUSWELL alle rompslomp voor zijn rekening en garandeert een hogere opbrengst.

Stel: je hebt een eigendom aan de kust en je wil het te huur aanbieden voor weekends of enkele weken, maar je ziet op tegen alle papierwerk en geregel die daarbij komen kijken. Dan ben je ook daarvoor bij Dewaele Vastgoedgroep voortaan aan het goede adres. Hun nieuwe service neemt de hele verhuring voor zijn rekening op een transparante, innovatieve en digitale manier.

Deze service omvat onder andere het plaatsen van optimale advertenties met de juiste foto’s op platformen zoals Airbnb en Booking.com, dynamische huurprijszetting dankzij zelf ontwikkelde strategieën en het verwerken van betalingen. Naast het in- en uitchecken van de gasten en hen wegwijs maken, worden zij ook de klok rond ondersteund bij elke mogelijke vraag. Na hun vertrek wordt de woning schoongemaakt, het bedlinnen vervangen en het verblijf klaargemaakt voor de volgende gasten. Eventuele problemen worden opgelost. Een eigenaar kan dit allemaal volgen in zijn persoonlijke portaal.

Sofie Spriet, CEO Dewaele Vastgoedgroep: “Wij kregen wel vaker vragen van eigenaars die interesse hebben om hun eigendom voor vakantieverhuur aan te bieden. Dankzij de samenwerking met HUSWELL kunnen we nu een unieke service aanbieden die vakantieverhuur naar een hoger niveau tilt. Het is de perfecte formule voor wie een woning voor een korte periode wil verhuren zonder kopzorgen, en er tegelijk het maximale rendement op wil realiseren. Door onder andere gebruik te maken van slimme automatisaties en de markt continu op te volgen, realiseert HUSWELL meer omzet voor klanten dan wanneer ze via de klassieke vakantieverhuur zouden werken. Bovendien worden ze met de professionele en uitgebreide dienstverlening volledig ontzorgd.”

Honderden woningen

Op dit moment worden via HUSWELL enkele honderden verblijven in steden en aan de kust verhuurd, maar ook woningen in Frankrijk en Spanje zitten in het aanbod. Vorig jaar ontving het bedrijf 18.000 gasten. Dat zullen er dit jaar 40.000 zijn.

“Met HUSWELL ondersteunen we eigenaren van een tweede verblijf, vakantiewoning of hotel bij het verhuren, het dagelijkse beheer en de optimalisatie van hun eigendom", vertelt Jean-Paul Godfroy, CEO van HUSWELL. "Dit doen we op een innovatieve manier met data-gedreven beslissingen. Naast huurprijsoptimalisatie digitaliseren we immers elke woning door middel van slimme sensoren en elektronische sloten. Hierdoor kunnen we overlast tegengaan, de energierekening zo laag mogelijk houden en de veiligheid garanderen. We bieden een volledige en transparante service aan om de gast en de eigenaar optimaal te ondersteunen."

Ontzorgen

De nieuwe samenwerking kadert in de toekomstvisie van Dewaele Vastgoedgroep, die zijn klanten een leven lang wil ontzorgen in alles wat met wonen en ondernemen te maken heeft.

“We willen een antwoord bieden op alle belangrijke vastgoedvragen die in iemands leven opduiken. De uitbreiding van ons diensten met een strategische partner gespecialiseerd in vakantie en kortetermijnverhuur past daar perfect in. HUSWELL is wat ons betreft de meest kwalitatieve speler op de markt inzake vakantieverhuur en ze hebben een ongelofelijk innovatieve mindset die uitstekend matcht met ons DNA. Daarom gaan we nu in alle vertrouwen een stap verder met elkaar", besluit Sofie Spriet.

Dewaele mikt met deze nieuwe verhuuroplossing op twee belangrijke doelgroepen. Enerzijds zijn er de mensen die al een pand hebben en het op de meest optimale manier willen verhuren, anderzijds richten ze zich tot investeerders die van plan zijn de huurmarkt op te trekken. Voor de start van elke samenwerking wordt samen met HUSWELL voor elke klant een investeringsrapport opgemaakt waarin precies wordt uitgelegd hoe groot de opbrengst zal zijn als het pand op korte termijn in plaats van vast verhuurd wordt.