Nieuws Oost-Vlaanderen Deze Gentse ondernemer prijkt voortaan op de prestigieuze Forbes-lijst

Deze Gentse ondernemer prijkt voortaan op de prestigieuze Forbes-lijst

Foto Charlotte Matthys

Deze Gentse ondernemer prijkt voortaan op de prestigieuze Forbes-lijst

GENT – Al van oudsher pakt het Amerikaanse zakenmagazine Forbes jaarlijks uit met prestigieuze lijstjes en rankings. Zo vind je op de lijst ‘30 Under 30’ een reeks jonge en veelbelovende ondernemers in verschillende categorieën. Sinds kort is ook de Gentse Charlotte Matthys (27) terug te vinden in het rijtje. In 2018 ontwikkelde ze haar eigen alcoholvrije variant op gin, nadat ze tijdens een nachtje uit opmerkte dat de selectie alcoholvrije dranken op de kaart wel erg beperkt was. Intussen is haar NONA June populair over heel de wereld.

De naam van Charlotte Matthys prijkt in de categorie Retail & e-commerce. Vier jaar geleden ontwikkelde ze een alcoholvrije gin vanuit haar eigen woonkamer, die ze omtoverde tot een geïmproviseerd laboratorium. Ze distilleerde negen kruiden en creëerde zo de allereerste Belgische alcoholvrije spirit. Vandaag kan je NONA June bestellen in cafés en restaurants wereldwijd, van Scandinavië tot Curaçao.

Extra energie

“Ik ben echt heel vereerd dat ik in de lijst sta”, vertelt Charlotte. “Tot twee jaar geleden runde ik NONA helemaal alleen. Vandaag zijn we met een tienkoppig team waar ik op kan rekenen en elke dag nog van bijleer. Zo’n vermelding in de lijst van Forbes geeft me alleen maar energie om er nog harder voor te gaan.”

Lees hier haar vermelding in de lijst ’30 Under 30′ van Forbes.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.