Nieuws Oost-Vlaanderen Dieter verkoopt zijn feest- en fuifzaal Het Fabriek voor meer dan een miljoen

Dieter verkoopt zijn feest- en fuifzaal Het Fabriek voor meer dan een miljoen

Dieter Mannaert in Het Fabriek. Foto svov

Dieter verkoopt zijn feest- en fuifzaal Het Fabriek voor meer dan een miljoen

BAASRODE – Dieter Mannaert (45) verkoopt Het Fabriek. De feest- en fuifzaal die ver buiten de grenzen van Baasrode en Dendermonde bekend is, gaat eind 2023 dicht. “Ik hoop dat ik een overnemer vind, anders wordt het een handelspand, zoals het vroeger was”, zegt de uitbater.

Wie een trouwfeest of andere bijeenkomst vastlegde bij Het Fabriek hoeft niet ongerust te zijn. Ze zal kunnen doorgaan, maar het pand wordt tegen 2024 wel verkocht.

“Ik heb altijd gezegd dat ik in 2024 ging stoppen”, zegt uitbater Dieter Mannaert. “Ik word 46 jaar en dat speelt mee. Sinds mijn zestiende zit ik in het nachtleven. In jeugdhuis Zenith ben ik begonnen. Ik organiseerde er fuiven. En nadien volgden er in het Kuipke in Gent, in sporthallen overal in de buurt en toen ik op advertentiejacht was voor Editie kwam ik in dit pand terecht.”

“Ik was meteen verliefd op de inkom. De eerste verdieping stond leeg en ik kwam met de eigenaar toen, een bouwfirma, overeen om er een fuif te organiseren. Dat groeide uit tot een fuif elke eerste zaterdag van de maand. Het was een succes en we hadden te weinig plaats, daarom verhoogden we de leeftijdsgrens tot 23 jaar. En toen kwam er nog meer volk.”

B&b

Er kwamen nadien ook nog trouw- en andere feesten bij. “Vandaag draaien we zeer goed, negentig procent zijn feesten die gehouden worden, tien procent is ingenomen door fuiven. Intussen ben ik hier zeventien jaar bezig en ben ik bijna dertig jaar in het nachtleven actief. En dat is niet gezond. Het is goed geweest. Bovendien heb ik in die dertig jaar wel zowat alles gezien.”

“Er is ook nog ontwerpbureau Studio Magnolia, mijn vrouw en ik hebben b&b Casa Cava en er is het bloemencorso waar ik voorzitter van ben. Het is geen uitzondering dat ik van donderdagochtend tot maandagavond bezig ben en dat ik niet voor 2 uur ’s nachts in mijn bed lig en enkele uren later alweer in mijn bureau zit om leveranciers te ontvangen.”

“Ik wil graag het ritme van mijn vrouw volgen en wat meer tijd spenderen in Casa Cava. De negen kamers zitten op dit moment vol. En in 2024 zijn het ook verkiezingen. Ik ben nu voorzitter van de gemeenteraad, wie weet wat er nadat de stemmen zijn geteld gebeurt.”

Meer dan een miljoen

Nog tot eind 2023 blijft Het Fabriek open. “Heel 2023 doen we nog verder. De mensen die een feest vastlegden kunnen op hun beide oren slapen. Ik hoop dat er in tussentijd iemand komt praten over het verderzetten van het verhaal. Dat zou ik het liefste hebben. Alles is hier maatwerk dat ik met enorm veel plezier heb uitgevoerd.”

“Mochten er geen kandidaten zijn om evenementen te blijven organiseren, dan kan het gebouw zeker ook dienen als handelspand. Er zijn meerdere sectionaalpoorten en de feestverdieping kan perfect gebruikt worden als toonzaal.” Het Fabriek staat te koop via Immo AX, de vraagprijs bedraagt iets meer dan een miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.