Nieuws Oost-Vlaanderen Dieven halen wielen van onder auto’s garage uit Lede

Dieven halen wielen van onder auto’s garage uit Lede

Dieven halen wielen van onder auto’s garage uit Lede

LEDE – Garage Van Tittelboom aan de Grote Steenweg in Papegem kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag bezoek van gewiekste dieven. Die gingen ervandoor met 32 wielen van acht nagelnieuwe auto’s.

“Het was mijn broer Danny die vrijdagmorgen de diefstal op de parking vaststelde”, vertelt Benny Van Tittelboom aan Het Nieuwsblad. Samen met hun zus runnen beide broers het familiebedrijf dat al sedert 1964 aan de Grote Steenweg is gevestigd. “De dieven zijn de weide naast onze garage opgereden tot aan de afsluiting, die ze vervolgens over de hele hoogte hebben doorgeknipt.”

Een goed voorbereide diefstal, meent Benny. “Je moet al over een stevige moersleutel beschikken om de wielen los te krijgen en een wiel op zich weegt ook al wat. Bij enkele wagens, die zichtbaar zijn vanaf de steenweg, plaatsten ze zelfs een paar andere wieldoppen zodat de diefstal minder snel opgemerkt zou worden.”

Stenen onder de auto’s geplaatst

Het verlies voor de 32 wielen bedraagt 10.000 euro. “Om nog maar te zwijgen van de schade onderaan de auto’s: de dieven plaatsen de wagens immers op klinkers die ze zelf meebrachten.”

Van Tittelboom plaatste een bericht van de diefstal op de sociale media, in de hoop dat toch iemand iets verdachts heeft opgemerkt. “Een collega reageerde meteen dat hij hetzelfde heeft voorgehad. Een tijdje later stonden zijn velgen te koop op een tweedehandssite.”

Misschien dat de politiecamera’s met nummerplaatherkenning enig spoor opleveren, hoopt de zaakvoerder, die zelf geen aanwijzingen heeft. “Wat we verdacht vonden is dat donderdag een jongeman van vreemde origine is komen vragen of hij direct vier velgen kon kopen. Toen onze verkoper sprak van een besteltijd van twee dagen, vroeg hij of we er geen van een stockwagen van de parking konden halen. Of dat nu verband houdt met de diefstal, is niet duidelijk.”

Het is niet gezegd dat de dieven snel opnieuw zullen toeslaan, maar garages in de ruime omgeving van Lede zijn gewaarschuwd.

(naar een artikel van Rudi De Koker, foto: RDL)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.