ArcelorMittal Belga Foto: Belga

“Dit is een gevaarlijk precedent”: sociale onrust bij ArcelorMittal na nieuwe CAO

Bij ArcelorMittal in de Gentse haven is onrust ontstaan na een nieuwe CAO over thuiswerkbeleid. Een voorakkoord werd volgens het personeel verbroken. “Een gevaarlijke precedent dat we niet kunnen tolereren”, klinkt het. De vakbond dreigt met acties, maar stuurt aan op een verzoening.

Het zijn onrustige tijden bij ArcelorMittal. Bij de staalfabrikant in Gent werd vorige week een nieuwe CAO gecommuniceerd. Een belangrijk punt was de aanpassing van het thuiswerkbeleid voor bedienden en kaderleden. Maar daarover is wrevel ontstaan.

Volgens de vakbonden is een voorakkoord door ArcelorMittal Europe opschort. Concreet wordt het aantal thuiswerkdagen teruggeschroefd van twee dagen - met bepaalde uitzonderingen - naar één dag per week met een uitzondering voor één dienst naar twee dagen.

70 procent

De CAO zorgt voor onrust. “Waarom moet dit aangepast worden? Het gaat goed in het bedrijf. Meer thuiswerken bevordert het welzijn voor de werknemers en zorgt voor een goede balans tussen werk en privé”, zegt syndicaal afgevaardigde Charles De Mey (BBTK).

De bedienden en kaderleden stapten naar de vakbonden. Na overleg werd door BBTK, ACV Puls en ACLVB beslist dat dinsdag acties volgen. “Een voorakkoord waar 70 procent me akkoord ging, wordt opgeblazen. Een gevaarlijk precedent dat we niet kunnen tolereren.”

De vakbonden dienden ook een verzoeningsaanvraag in. “Wij sturen eerst en vooral aan op een gesprek met het bedrijf”, zegt De Mey (BBTK). “Indien daar niet positief op wordt geantwoord, daN zullen acties volgen. Dit protest komt diep vanuit de buik van het personeel.”

Meer flexibiliteit

In een reactie laat ArcelorMittal Gent weten dat het thuiswerkbeleid werd bijgestuurd in lijn met algemeen beleid van de groep. “Daarbij wordt het thuiswerk beperkt tot 1 dag per week met enkele uitzonderingen”, zegt woordvoerder Jan Cornelis.

Daarnaast voorzien ze flankerende maatregelen zoals extra flexibiliteit. “Zo kunnen oplossingen op maat uitgewerkt worden in dialoog met de leidinggevende. We geloven in de kracht van teamwork om samen uitdagingen het hoofd te bieden en ons bedrijf uit te bouwen.”