Nieuws Oost-Vlaanderen Dit is het fitste bedrijf van Oost- en West-Vlaanderen

Dit is het fitste bedrijf van Oost- en West-Vlaanderen

Dit is het fitste bedrijf van Oost- en West-Vlaanderen

GENT/MENEN – Gisteren sloot de wedstrijd ‘Het Fitste Bedrijf van Oost-en West-Vlaanderen’ officieel af, met een zinderende slotshow. De deelnemende bedrijven werkten gedurende 12 weken aan een gezonde levensstijl. Galloo uit Menen, met Filialen oa in Gent, boekte in deze periode de grootste vooruitgang: zij mogen zich een jaar lang ‘Het Fitste Bedrijf van Oost-en West-Vlaanderen’ noemen.

De felbegeerde titel van ‘Het Fitste Bedrijf’ gaat naar de bedrijven die gedurende 12 weken de grootste vooruitgang geboekt hebben. Daarbij wordt rekening gehouden met de provincie waarin het bedrijf zich bevindt en de omvang, weet organisator Wouter Goris: “Van alle bedrijven in Oost-en West-Vlaanderen presteerde Galloo het best. Op Vlaams niveau met minder dan 15 deelnemers was het Antwerpse Altrex de kampioen. Veolia uit Tienen toonde zich de fitste onderneming van de deelnemende grotere bedrijven in Vlaanderen. De award voor ‘Fitste CEO’ ging naar Kris Lambert (Veolia).

Het belang van de competitie

Te midden van het feestgedruis herinnert initiatiefnemer Wouter Goris ons eraan dat ‘Het Fitste Bedrijf’ om meer draait dan de eindoverwinning: “Steeds vaker zien bedrijven medewerkers uitvallen met een burn-out of andere gevolgen van een onevenwicht tussen werk en privé. Met onze bedrijvencompetitie spelen we in op dat probleem. De wedstrijd helpt werkgevers en werknemers gezonder te leven, zodat ze fysiek en mentaal beter presteren. De wedstrijd geeft een belangrijke prikkel, hopelijk leeft het gezondheidsproject verder nadat de prijzen uitgedeeld zijn.”

“De integratie is de grootste verdienste”, vertelt Els Vanneste, HR-manager bij Galloo. “De CEO was als het ware op de fiets aan het strijden tegen een arbeider. Op dat moment is iedereen gewoon een mens met een sportieve uitdaging.”

Einde is een nieuw begin

“Het grote slotevent betekent niet het einde van ‘Het Fitste Bedrijf’”, geeft Wouter Goris nog mee: “Door het succes van de afgelopen drie edities staan we te popelen om er een vervolg aan te breien. Wie zich geïnspireerd voelt door de verhalen van dit jaar, kan zijn of haar collega’s al warm beginnen maken voor ‘Het Fitste Bedrijf’ van 2019. Wie zijn bedrijf inschrijft voor eind juli krijgt een gratis motivatiemoment om iedereen op de werkvloer te inspireren.”

Over Ready2improve

Wouter Goris, initiatiefnemer van Het Fitste Bedrijf, legde de fundamenten van de Improve-methode al tijdens zijn jonge jaren. Op 1 januari 2007 hield hij Ready2improve boven de doopvont. Sindsdien groeide zijn coaching-team uit tot het veelzijdige Ready2improve van vandaag: bedrijven en particulieren worden opgevangen door een multidisciplinair team van onder meer sportpsychologen, masters in lichamelijke opvoeding, voedingsspecialisten en therapeuten. Voor Het Fitste Bedrijf kan Ready2improve rekenen op de steun van haar partners Rise Smart, SDWorx,Officenter, HHP, Eurosys, Bioracer,…

Voor de Oost- en West-Vlaamse winnaar Galloo is het doel alvast bereikt: “Zelfs na de wedstrijd maken de werknemers nog steeds de klik. De acties is meer dan geslaagd”, besluit Vanneste.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.