Schermafbeelding 2019-05-08 om 09.44.40

Dit zijn de winnaars van de Gentrepreneur Awards 2019!

GENT – Vanavond werden de langverwachte Gentrepreneur Awards uitgereikt in de Gentse Handelsbeurs. Deze prijzen voor ondernemende jonge rolmodellen zijn een initiatief van Arteveldehogeschool, UGent, HoGent, Stad Gent en De Startersfabriek. De winnaars dit jaar zijn duurzamer en sociaal geëngageerder bezig dan ooit. Zo wil Student-Ondernemer van het Jaar Tibbe Verschaffel niet alleen met zijn bamboefiets, maar ook met een aantal nieuwe projecten van duurzaamheid een haalbare kaart maken. Ook bij de andere winnaars staat duurzaamheid en maatschappelijk belang hoog op de agenda.

Student-Ondernemer van het Jaar 2019 

Tibbe Verschaffel richtte Planet B op, dat duurzame bamboefietsen maakt en andere projecten opzet om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Zo organiseert Planet B deze zomer ook een ecologische zomerbar en heeft Tibbe nog plannen met een podcast rond maatschappelijk bewustzijn. Tibbe wil samen met zijn team tonen dat het anders kan, met haalbare projecten. “Mijn grootste droom is om maatschappelijke projecten op te zetten die zo veel mogelijk mensen helpen en die mee het milieu helpen te redden. Met onze bamboefietsen kunnen we de eerste stap nemen daarin. Maar er volgt nog.”

Inspirerend Initiatief

3IDLabs doorbreekt de traditionele onderwijsvormen door studententeams échte oplossingen te laten bedenken voor échte maatschappelijke uitdagingen. De studenten werken een heel semester aan dit project, nemen geen andere vakken op en verdienen met 3IDLabs de helft van hun studiepunten voor één academiejaar.

Initiatiefnemers Lieven Desomviele en Isabelle Vandevyvere: “Studenten uit verschillende richtingen, landen en leeftijden werken samen in teams. Coaches, experten en procesbegeleiders steunen hen hierbij. Op het eind van het semester komen ze naar buiten met een concrete oplossing voor een echte maatschappelijke uitdaging. Daardoor bereiden ze zich beter voor op de arbeidsmarkt van morgen.”

Machtige Maker

Frederic Adriaens creëert met Electric Board Solutions elektrische skateboards, een ecologisch en hip vervoersmiddel. “Last mile electric vehicles zijn in sterke opmars omdat ze leuk zijn om mee te rijden én erg praktisch. Ik ontwerp naast skateboards ook 3D-geprinte onderdelen die in heel Europa en tot in de VS worden verkocht.”

Foto’s: © Tibo Ceulers Photography