Nieuws Oost-Vlaanderen Dok Brewing Company steunt Nederlandse collega’s tijdens lockdown

Dok Brewing Company steunt Nederlandse collega’s tijdens lockdown

© David Van Hecke

Dok Brewing Company steunt Nederlandse collega’s tijdens lockdown

GENT – De Gentse horecazaak Dok Brewing Company in Dok Noord wil onze noorderburen een hart onder de riem steken nu daar de cafés opnieuw gesloten zijn. Vanaf zaterdag kan je er maar liefst 10 bieren van Nederlandse makelij proeven. “De ideale gelegenheid om te ontdekken dat Nederlanders wél kaas hebben gegeten van bierbrouwen”, vindt zaakvoerder Dimitri Messian.

Dat de Nederlandse bierwereld rijker is dan enkel Heineken, weet Dimitri Messian van Dok Brewing Company al langer. “Wij Belgen hebben een lange biertraditie, maar daardoor zijn we ook een log schip. In Nederland werken ze moderner en staan brouwers meer open voor nieuwe smaken.”

10 Nederlandse bieren van het vat

Vanaf zaterdag kan je bier van het vat krijgen in Dok Brewing Company van Nederlandse brouwerijen als ‘Kromme Haring’ en ‘Moersleutel Craft Brewery’. Wie het liever bij een Gents biertje houdt, kan nog steeds zijn vertrouwde IPA of pils bestellen: de Nederlanders nemen slechts tien van de dertig tapkranen in.

Een favoriet Nederlands bier heeft Dimitri niet, maar de Kaapse Herman is het vermelden waard. Die brouwden de Gentenaars van Dok Brewing Company vorige maand in Rotterdam, op bezoek bij de bevriende Kaapse Brouwers. Voor de kenners: Kaapse Herman is een double black farmhouse IPA. “Dat bier is droogtrekkend in de mond, met toch een wat romiger mondgevoel”, zegt Dimitri. “Ideaal voor in de winter.”

10.000 liter vernietigd

Dimitri vindt het heel normaal dat hij zijn Nederlandse collega’s steunt. “Sinds het begin van de coronacrisis hebben we zelf ook al 10.000 liter bier moeten vernietigen”, zegt hij bedroefd. “Momenteel zijn we blij dat we open mogen, maar we weten hoe zwaar het is.”

De Nederlandse bieren zijn momenteel onderweg naar Gent, maar mogelijk komen enkele brouwers dit weekend ook zélf naar onze stad. “Voor hen is het tof om de Belgische bierliefhebbers te ontmoeten”, zegt Dimitri. “Door ons chauvinisme is dit voor hen een moeilijke markt. Maar we zijn er zeker van dat de Gentenaars het wel zullen smaken.”

Bron: Max Dedulle – Het Nieuwsblad

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.