Nieuws Oost-Vlaanderen Dok-Noord wordt nieuwe Gentse retailtrekpleister

Dok-Noord wordt nieuwe Gentse retailtrekpleister

Dok-Noord wordt nieuwe Gentse retailtrekpleister

De-Direkteurswoning_0006Op 18 maart 2016 zal Gent er officieel een nieuw retailcentrum bij hebben. Dat is zowat zes maanden later dan in de oorspronkelijke plannen was voorzien, al hebben  ondertussen onder meer interieurzaak De Direkteurswoning (foto) en horecagroothandel Cash & Carry by Maurice Rogge er al hun intrek genomen.

Achter de historische gevel van de voormalige ACEC-fabriek aan Dok Noord zal een winkelcomplex van meer dan 18.000 vierkante meter de consumenten verwelkomen. In totaal zou het winkelcomplex goed moeten zijn voor zowat 1.200 rechtstreekse jobs.

De voormalige ACEC-fabriek, waar ooit radio’s en televisies werden geproduceerd, sloot in 2005 definitief de deuren. In 2008 kreeg het terrein, dat tot dan toe ingekleurd was als industriegebied, een nieuwe bestemming: een mix van wonen, werken en winkelen. In februari nemen ook de interieurzaken Time to sleep, Xooon, H&H en Paradisio er hun intrek. De grote opening is echter gepland op 18 maart. Dan zullen alle achttien winkels open zijn. Daarbij ook een Delhaizevestiging die als trekker fungeert, en ook een vestiging van de Standaard Boekhandel.

De site is voorzien van 800 ondergrondse parkeerplaatsen. Er is ook ruimte voor ontspanning, met onder meer een aantal zaalvoetbalvelden van Urban Soccer op de bovenste verdiepingen en zelfs een heuse karting met elektrisch aangedreven karts op de tweede verdieping.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.