Nieuws Oost-Vlaanderen Dokter-in-spe die zwembaden bouwt wint Gentrepreneur Awards

Dokter-in-spe die zwembaden bouwt wint Gentrepreneur Awards

© FRANKY VERDICKT - Trends

Dokter-in-spe die zwembaden bouwt wint Gentrepreneur Awards

GENT – Gisteravond verkoos een jury en een online live publiek Sim Vanlangenhove als Gentrepreneur Student-Ondernemer van het Jaar tijdens de Gentrepreneur Awards. Hij vertegenwoordigt een jaar lang alle ondernemende studenten in Gent en ver daarbuiten. Sim Vanlangenhove studeert Geneeskunde aan de Unisversiteit Gent, maar verkoopt ondertussen ook zwembaden, al dan niet als zelfbouwpakket. Zijn bedrijf Simpools maakt van opzetzwembaden een moderne, strakke zwembadbeleving met terras en die budgettair haalbaarder zijn dan dure inbouwzwembaden.

Sim heeft blijkbaar het gat in de zwembadmarkt gezien, want hij kijkt na slechts een half jaar dan ook al naar een omzet van 150.000 euro. Sim is student-ondernemer bij The Company, de studentencoöperatie van Gentrepreneur, waar hij ondersteund wordt door coaches en een community.

“Ik ben Simpools gestart vanuit een studierichting die op geen enkele manier het ondernemerschap in de hand werkt: een master Geneeskunde. Alles is mogelijk, zegt hij dan ook, met de juiste wilskracht, een tikkeltje impulsiviteit en een goede ondersteunende omgeving.”

Dit waren de andere finalisten

  • Jan Vandecaveye is samen met Paulien Depuydt zaakvoerder van Pollie, een label dat gepersonaliseerde handtassen op maat maakt. Daarnaast studeert hij international Business Management aan Arteveldehogeschool.
  • Gauthier Tijtgat wil na een wereldreis waarop hij in Silicon Valley zijn hart verloor, de domoticamarkt op zijn kop zetten. Gauthier studeert Elektromechanica Automatisering aan HOGENT. Samen met Seppe De Cock richtte hij Homate op. Met Homate maken ze domotica niet alleen draadloos en op maat gemaakt, maar ook toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.
  • Louis D’Hont ontwikkelde samen met zijn peter in zijn jeugd een simulatieprogramma waarmee het mogelijk is om de in en uitgangen van een Arduino bord te simuleren. Dat software programma heeft hij nu gecommercialiseerd onder de noemer Xevro. Op dit moment gebruiken al 27.000 gebruikers over de hele wereld zijn software waarvan heel wat bedrijven en scholen in binnen- en buitenland. Ondertussen studeert Louis nog Elektronica-ICT aan Odisee Hogeschool.

Verloop van de wedstrijd

De Gentrepreneur Awards 2021 zaten in een volledig nieuw jasje als hybride event, zonder compromissen maar wel 100% veilig. De liveshow werd gepresenteerd door Eline De Munck. Vier onderwijsinstellingen kozen elk eerst drie genomineerden uit een recordaantal kandidaten, en vervolgens uit die genomineerden elk een finalist. De finalisten werden tijdens de live show op 10 mei bekend gemaakt en pitchten live voor een beperkt publiek in de zaal én voor een veel groter publiek dat thuis online kon meekijken en dat voor het eerst ook live kon meestemmen. Samen met de stemmen van de vakjury werd op die manier de winnaar gekozen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.