© fvv © fvv

‘Donna’ is dansen op vrijdag en oesters op zondag: Jasmina (28) en Jaak (32) openen zomerse pop-up bar

De vroegere Roerkuip op de Oude Beestenmarkt is onherkenbaar geworden. Jasmina Chalghmi (28) en Jaak Vercauteren (32) staken het pand in een zomers jasje voor hun pop-up Donna. Daar vind je zomerse dranken, pizza’s en op zondag ook oesters.

Jasmina en Jaak namen de vroegere club stevig onder handen. Een maand lang verbouwden en schilderden ze het pand tot het een warmere en zomerse plek werd. “De Roerkuip oogde helemaal niet warm en ik vond het maar een donker kot. We hebben het nu geschilderd in rood met witte raampjes voor een meer Italiaanse sfeer”, vertelt Jasmina.

De zaakvoerders vonden het belangrijk dat het een warme plek werd, in contrast met het restaurant Privacy van Jaak in de Kortrijksepoortstraat. “Donna is daar de tegenpool van, want Privacy heeft een strak interieur met koude materialen. We merkten dat het daar in de zomer kalmer was, en openen daarom nu een zomerse pop-up met terras. Dat is ook voor ons leuker werken. We willen dezelfde kwaliteit brengen, maar in een lossere sfeer.”

Pizza’s

In Donna serveren ze onder meer cocktails, natuurwijnen en Belgische bieren. Voor pizza’s werken ze samen met goede kennis Dorentin Ajazaj van Pizza & Friends in Lovendegem. Op zondag zijn er ook oesters verkrijgbaar, ideaal met een glaasje bubbels. Jaak zal niet alleen de keuken voor zijn rekening nemen, maar soms ook achter de draaitafel staan. (lees verder onder de foto)

“We zijn voornamelijk een bar, maar op vrijdagavond doen we mee met de buren en kan er worden gedanst. Dan maken we er een klein feestje van, maar we willen geen club worden.” Waar je vroeger op een klein verdiep boven kon dansen, hebben Jaak en Jasmina een keukentje geïnstalleerd. Het verdiep is dus niet meer toegankelijk voor gasten.

Radio Donna

De vrienden en zakenpartners leerden elkaar kennen toen Jasmina in Privacy ging gaan eten. Ze gaf haar ongezouten mening aan Jaak, die dat apprecieerde. “Hij heeft dan gevraagd of ik het zaalmanagementgedeelte op mij wilde nemen. We hebben dezelfde visie op wat een mooie horecaervaring is. We hebben elkaar zakelijk leren kennen en zijn daarna goede vrienden geworden.”

De naam Donna kwam er na lang zoeken. “Niets voelde goed aan, maar toen ik op de trein van Brussel naar Gent zat, zag ik plots ergens Donna in graffiti staan. Het voelde alsof dat het moest zijn en het is ook een kleine knipoog naar radio Donna. We willen voor ieder wat wils aanbieden.”

Donna is gesloten op maandag en dinsdag en blijft open tot en met september. Restaurant Privacy blijft de komende weken even gesloten, maar heropent eens Donna wat in zijn plooi is gevallen. Vrijdag om 17 uur opent de pop-up voor het eerst.