Nieuws Oost-Vlaanderen Drie ondernemers nemen intrek in oude elektriciteitscentrale Aalst

Drie ondernemers nemen intrek in oude elektriciteitscentrale Aalst

Drie ondernemers nemen intrek in oude elektriciteitscentrale Aalst

In de oude site van de Aalsterse elektriciteitscentrale aan het stadspark heeft JCI Aalst Steamfactory geopend. Met dit project wil de vormingsorganisatie voor jonge ondernemende mensen goedkope ruimte ter beschikking stellen van startende ondernemers. Bij de officiële start zijn reeds drie bedrijven ingetrokken, maar er is nog ruimte voor een tiental andere bedrijven. Daarnaast is ook iedereen welkom die op zoek is naar een vergaderruimte, een aula voor een lezing of workshop, of een flexibele werkplek om af en toe gebruik van te maken.

Enkele maanden geleden werd vanuit Junior Chamber International Aalst (JCI Aalst) de coöperatieve vennootschap Starters’ Lodge opgericht met het oog op het organiseren van tijdelijke invulling van leegstaande panden gericht op het ondersteunen van startend ondernemerschap. “Enerzijds merken we dat er heel wat enthousiasme rond ondernemerschap is in onze stad, maar ook dat er een gebrek is aan betaalbare ruimte voor starters. Daarnaast zagen we dat heel wat grote panden in onze stad leegstaan in afwachting van nieuwe ontwikkelingen”, aldus Wouter Danckaert, initiatiefnemer van het project Steamfactory, dat beide problemen aanpakt.

Een jaar nadat de kiem voor de Steamfactory werd gelegd mag Pieter Langsweirdt, gedelegeerd bestuurder van Starters’ Lodge, al drie bedrijven verwelkomen: Techtomar, Skeye en Inpuls. Er is ruimte voor nog een tiental andere bedrijven om er een vaste stek te vinden. Daarnaast beschikt het gebouw ook over vergaderfaciliteiten en een aula waar plaats is voor een 50-tal personen, ideaal voor een lezing, workshop of voorstelling. Ook flexwerkers vinden er hun gading.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.