Nieuws Oost-Vlaanderen Drongense cybersecurity komt in handen van bedrijf uit Zwijnaarde: “Willen onze expertise verzilveren”

Drongense cybersecurity komt in handen van bedrijf uit Zwijnaarde: “Willen onze expertise verzilveren”

Foto: IF

Drongense cybersecurity komt in handen van bedrijf uit Zwijnaarde: “Willen onze expertise verzilveren”

ZWIJNAARDE – DRONGEN – Easi, een bedrijf uit Zwijnaarde gespecialiseerd in informatica, heeft beveiligingsspecialist Switchpoint uit Drongen overgenomen.

Easi is een Belgisch IT-bedrijf dat al sinds 1999 informaticadiensten en software biedt voor middelgrote en grote ondernemingen. “Deze overname kadert in onze ambitie om in het Belgische cybersecurity-landschap een toonaangevende speler te worden”, zegt Thomas Van Eeckhout, CEO van Easi.

Michel Nys, Managing Director van Switchpoint, voegt eraan toe: “Als kleine onderneming ontbreekt het soms aan slagkracht om onze expertise te verzilveren. Door deel uit te maken van een grotere groep kunnen we sneller groeien.”

Op termijn verhuist Switchpoint, dat werd opgericht in 2006 en een tiental medewerkers telt, naar de kantoren van Easi in Zwijnaarde. Voor Easi betekent dit de derde overname in negen maanden tijd. Tegen 2025 wil het bedrijf 500 werknemers hebben.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.