Nieuws Oost-Vlaanderen Drukkerij uit Buggenhout en loodgietersbedrijf uit Denderleeuw failliet

Drukkerij uit Buggenhout en loodgietersbedrijf uit Denderleeuw failliet

Drukkerij uit Buggenhout en loodgietersbedrijf uit Denderleeuw failliet

3862713Met eindejaar in zicht tieren de terugblikken en voortuitblikken welig. Hoe zal de economie presteren in het nieuwe jaar? Welke nieuwe zwarte zwanen komen op ons af? Hoe reageren consumenten op alle onverwachte gebeurtenissen? Hoe gaan ze om met angst, onzekerheid en twijfel die daar het gevolg van zijn? En wat zijn de de gevolgen van dit alles voor de bedrijven?

Het afgelopen jaar mag dan globaal genomen nog zijn gekenmerkt door een daling van het aantal faillissementen, het blijft een feit dat heel wat ondernemingen in onder meer de bouw, de horeca en de retail het bijzonder moeilijk blijven hebben om het hoofd boven water te houden. Zware administratieve verplichtingen, loodzware fiscale druk, het feit dat werknemers extra bescherming moeten krijgen tegen burnouts, terwijl op dat vlak voor de ondernemers weinig of niets wordt gedaan, zorgen ervoor dat het ondernemerschap ook in 2016 niet gemakkelijk zal zijn.

Ook vorige week moesten in Oost-Vlaanderen opnieuw 36 ondernemingen de boeken neerleggen. Dat betekent dat het voor de betrokken ondernemers én voor hun werknemers geen al te prettige eindejaarsfeesten zullen worden. Dat mag ons niet doen vergeten dat zij waardering verdienen voor de moed die ze aan de dag hebben gelegd om te proberen een bedrijf op te zetten en om voor werkgelegenheid te zorgen.

Onder meer een drukkerij uit Buggenhout en een loodgietersbedrijf uit Denderleeuw moesten hun activiteiten stopzetten. De volledige lijst vindt u op http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.