Nieuws Oost-Vlaanderen Duke & Grace vertelt verhaal van Charlotte (12) die haar leven liet op de sporen

Duke & Grace vertelt verhaal van Charlotte (12) die haar leven liet op de sporen

Duke & Grace vertelt verhaal van Charlotte (12) die haar leven liet op de sporen

GENT – Vorig jaar stierven veertien mensen door onoplettendheid op en rond de sporen. Daarom lanceert Infrabel, de infrastructuurbeheerder en uitbater van de Belgische spoorwegen, vandaag zijn nieuwe sensibiliseringscampagne rond spoorlopen in samenwerking met het Gentse Duke & Grace. Om te wijzen op de impact van die kille cijfers is Duke & Grace vastberaden om met vier onvoltooide verhalen een gevoelige snaar te raken.

De sensibiliseringscampagne vertelt vier onvoltooide verhalen aan de hand van vier unieke schilderijen en een beklijvende video. Het gaat telkens om onoplettendheid of onverantwoord gedrag op of rond de sporen dat abrupt eindigt, en dus fataal afloopt. Het verhaal van Charlotte, uit het leven gegrepen, staat centraal – zowel visueel als tekstueel. Charlotte was 12,5 jaar toen ze het leven liet op de sporen. Aan de hand van anekdotes vertelt haar moeder, Carla, het verhaal van haar dochter in een video. Het beeld wordt afgewisseld met homevideo’s van Charlotte die geprojecteerd worden in haar (leeg) ouderlijk huis en detailopnames van schilder Seppe De Meyere die aan Charlottes schilderij werkt. Aan de hand van penseelstreken geeft hij vorm aan de woorden van haar moeder.

Kracht van schilderkunst

“Om de campagne kracht bij te zetten en zo Charlottes verhaal tastbaarder te maken, hebben we voor de schilderkunst gekozen. Op basis van Carla’s anekdotes schildert Seppe het verhaal van haar dochter. Wanneer Carla plots stopt met vertellen, stopt ook Seppe met schilderen. Best aangrijpend! Na de opnames hebben we het unieke schilderij geschonken aan Carla“, vertelt Sebastiaan Dessaux, Creative bij Duke & Grace.

Scrollytelling

De schilderijen en de video worden ondersteund door een scrollytelling experience op de website van Infrabel. Tijdens het scrollen wordt er steeds meer onthuld over het leven van Charlotte, tot het plots stopt. Naast het onvoltooide schilderij van Charlotte zijn er nog drie andere onvoltooide schilderijen te bezichtigen op de website, elk met hun eigen onvoltooid verhaal. De overige verhalen zijn gebaseerd op veelvoorkomende ongevallen die de problematiek van spoorlopen in kaart brengt.

“Met deze onvoltooide verhalen willen we mensen wakker schudden: risico’s nemen op en rond de sporen is levensgevaarlijk“, aldus Juny Op de Beeck, Communication Project Manager bij Infrabel. “Het is een maatschappelijk probleem dat we moeten aankaarten.”

Voor meer informatie over de onvoltooide verhalen, surf naar www.infrabel.be/unfinishedstories.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.