Nieuws Oost-Vlaanderen Durabrik blijft vernieuwen om nieuwbouw betaalbaar te houden

Durabrik blijft vernieuwen om nieuwbouw betaalbaar te houden

Durabrik blijft vernieuwen om nieuwbouw betaalbaar te houden

durabrik-life-inspiratieruimte-drongen-4Het Drongense bouwbedrijf Durabrik is zich goed bewust van de uitdagingen die de bouwwereld met zich meebrengt  en investeert constant in vernieuwing om nieuwbouw voor iedereen betaalbaar te houden. Het bedrijf onderscheidt zich niet alleen door een door CEO Joost Callens sterk gestimuleerd mensgericht personeelsbeleid, maar ook door permanente aandacht voor innoverende bouwtechnieken, en een doordachte kijk op het ontwikkelen van verkavelingen.

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw) en Victor (renovatie) en het installatiebedrijf EcoPuur. Durabrik Publieke Samenwerking richt zich specifiek op overheden en publieke opdrachtgevers. Durabrik mag zich vandaag een vaste waarde in de bouwsector noemen met vijftig jaar ervaring, een jaaromzet van 80 miljoen euro en een team van tweehonderd medewerkers. Durabrik weet zich door zijn mensgerichte en innovatieve aanpak te onderscheiden binnen de sector en kreeg daarvoor al heel wat erkenning.    ,     In diverse interviews gaf Joost Callens ook al aan dat het streven naar menselijke verbondenheid hand in hand gaat met zakelijke daadkracht. En dat vertaalt zich ook in sterke cijfers: verschillende jaren op rij behoorde Durabrik  ook tot Trends Gazellen, bedrijven die de sterkste groei neerzetten.

Die kan ook mee verklaard worden door een grote klantgerichtheid en door het accurraat inspelen op trends.  “De uitdagingen waar de bouwsector voor staat, zijn bekend”,  geeft algemeen directeur Jan Lievens aan. “De tijd dat woningen een grote inkomhall nodig hebben omdat dit zogenaamd prestige zou uitstralen is voorbij. Mede omdat bouwgronden duurder zijn geworden, maar ook omdat de jongere generatie meer oog heeft voor functionaliteit, mobiliteit en duurzaamheid is het nu belangrijk om compact te kunnen bouwen, zonder dat dit iets afdoet aan het wooncomfort en zonder dat de kostprijs uit de pan swingt. Wij streven er echt naar om nieuwbouw in de toekomst voor iedereen betaalbaar te houden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.