Durabrik schenkt 1.000 euro aan de sociale organisatie Baby-Nest

Gisteren, woensdag 17 november, overhandigde Durabrik een cheque ter waarde van 1.000 euro aan de sociale organisatie Baby-Nest. Deze schenking kadert binnen het ‘Een hart voor mensen’-project waarbij het bouwbedrijf voor elk nieuwbouwproject een bedrag geeft aan een lokaal goed doel. De sociale organisatie, die gratis babyspullen en -benodigdheden geeft aan (toekomstige) ouders uit kwetsbare gezinnen, kan dit geld goed gebruiken om onder meer verzorgingsproducten en pampers aan te kopen. Zo wil Baby-Nest nog meer kinderen uit kwetsbare gezinnen alle kansen geven!

In Wondelgem, waar Durabrik op het domein van een voormalige paardenstoeterij 16 woningen en 14 appartementen neerpootte, werd gekozen voor Baby-Nest. Kwetsbare gezinnen uit Oost-Vlaanderen, die worden doorverwezen door bijvoorbeeld Kind & Gezin of het OCMW, kunnen bij deze sociale organisatie terecht voor een gratis babyuitzet, zwangerschapskledij, verzorgingsproducten, pampers en andere kinderspullen. Gisteren kreeg Philippe De Meyer, penningmeester van Baby-Nest, de cheque overhandigd door Lara Vandecappelle, coördinator dienstbaarheid van Durabrik.

Philippe De Meyer van Baby-Nest: “Jaarlijks helpen wij zo’n 1.100 kwetsbare gezinnen aan gratis babyspullen. De vraag zien we jaar na jaar toenemen. De babyspullen die we weggeven, krijgen we van particulieren en bedrijven. Daarnaast hebben we ook financiële middelen nodig voor de aankoop van verzorgingsproducten, pampers of babykledij zoals rompertjes. Daarvoor kunnen we deze steun van Durabrik goed gebruiken. Ook zullen we deze donatie aanwenden voor de werkingskosten van onze winkel. We hopen dat andere bedrijven het voorbeeld van Durabrik zullen volgen zodat we nog meer kwetsbare (toekomstige) ouders kunnen helpen.”

“We hechten bij Durabrik veel belang aan maatschappelijk engagement. Jaarlijks worden meerdere goede doelen gesteund en sinds enkele jaren doen we daar met onze ‘Een hart voor mensen’-actie nog een schepje bovenop. Zo willen we in elke gemeente of stad waar we een nieuwbouwproject hebben, een stukje engagement terugschenken en er helpen meebouwen aan een warme buurt. Niet omdat het moet, maar omdat het juist aanvoelt”, aldus Lara Vandecappelle van Durabrik.

Het bouwbedrijf liet in de Vrouwenstraat in Wondelgem 16 huizen en 14 appartementen optrekken. Er zijn momenteel nog 4 appartementen te koop.