Nieuws Oost-Vlaanderen Durabrik stuurt leidinggevenden en medewerkers op wandel

Durabrik stuurt leidinggevenden en medewerkers op wandel

Durabrik stuurt leidinggevenden en medewerkers op wandel

naamloosBijna driekwart van de kmo’s en micro-ondernemingen houdt niet langer een jaarlijks evaluatiegesprek met de werknemer, zo blijkt uit een bevraging van 532 bedrijven door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Het klassieke evaluatiegesprek dat in kleine bedrijven ingang vond omdat ze de manier van werken van grote ondernemingen wilden volgen, is dus duidelijk op de terugweg. Ook een aantal grotere bedrijven kondigden eerder al aan dat ze het niet meer organiseren.

Bij het Drongense bouwbedrijf Durabrik vindt het wel nog plaats. Maar tegelijk wordt daar tijdens de maanden augustus en september ook een zogenaamde “mid year walk” georganiseerd. Het is een innoverende manier om informeel een goede babbel te hebben met medewerkers.

“We hebben leidinggevenden inderdaad de opdracht gegeven om met elk van hun medewerkers eens een wandeling te maken, daarbij een goed gesprek te hebben en te luisteren naar wat bij hen leeft”, zegt hr-manager Bie De Backer. “We hebben daarvoor een tool ontwikkeld die de leidinggevenden kunnen gebruiken om specifieke onderwerpen en thema’s aan te snijden. De ervaring leert dat dit erg goed werkt, zowel voor de medewerkers als voor de leidinggevenden.”

Het jaarlijkse formele evaluatiegesprek wil Durabrik echter niet overboord gooien, omdat ook goed presteren bijdraagt tot het welbevinden van de medewerkers. “We streven dagelijks naar verbondenheid én naar daadkracht”, zei CEO Joost Callens daar eerder over.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.