Nieuws Oost-Vlaanderen Duurzame boost voor Bureau 9000 in Gent

Duurzame boost voor Bureau 9000 in Gent

Duurzame boost voor Bureau 9000 in Gent

NAZARETH – Het team van studie- en energieadviesbureau Bureau 9000 heeft in oktober twee maal reden om te feesten. Ten eerste haalden ze Simon Paepen binnen als operations director. Hij zal naast managing director Jozef Mees mee de koers van het bedrijf bepalen. Zijn komst bevestigt de duurzame weg die Bureau 9000 al vanaf de start koos. Daarbovenop ontving Bureau 9000 van de gemeente Nazareth het label Duurzame Held 2020.

Op 9 oktober kwam schepen voor duurzaamheid Peter Versnaeyen van de gemeente Nazareth langs op het energieneutrale kantoor van Bureau 9000. Hij overhandigde het team een geschenkpakket omdat ze werden uitgekozen als één van de zes Duurzame Helden van de gemeente.

“Al van bij de start van Bureau 9000 trekken we resoluut de kaart van duurzaamheid. Voor ons is dat geen modewoord, wij voegen de daad bij het woord”, vertelt Jozef Mees. “De titel van Duurzame Held die we van mijn thuisgemeente mogen ontvangen, is een fijne erkenning en motivatie.”

Versterking van het team

Wat een nog grotere boost betekent voor de duurzame koers van het Gentse studie- en energieadviesbureau is de aanwerving van Simon Paepen als operations director. Paepen versterkt als gepassioneerd ingenieur en ervaren energie-expert het team en zal eindverantwoordelijke worden van de operationele werking van Bureau 9000. Voorheen werkte Paepen als onderzoeker en lector op de Odisee Hogeschool en als energy management consultant bij Enprove.

“Uiteraard is de ervaring en de kennis van Simon Paepen onmiskenbaar waardevol voor ons. Maar we zijn in de eerste plaats met Simon in zee gegaan omwille van onze gemeenschappelijke visie en waarden: hij zet menselijkheid altijd voorop”, legt Mees uit. “Daarnaast staat Simon enthousiast achter onze missie om klimaatopwarming te helpen inperken. Hij zal dan ook de lead nemen over een interne R&D-afdeling die concrete oplossingen zal uitwerken voor ondernemingen om efficiënter met energie om te gaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio