Nieuws Oost-Vlaanderen E-commerce leiders Hipex en Hypernode bundelen hun krachten

E-commerce leiders Hipex en Hypernode bundelen hun krachten

Jonas Dhaenens, CEO team.blue

E-commerce leiders Hipex en Hypernode bundelen hun krachten

GENT – Het Gentse team.blue heeft de Nederlandse e-commerce hosting specialist Hipex overgenomen. Hipex gaat nu de krachten bundelen met e-commerce specialist Hypernode, voorheen bekend als Byte en deel van team.blue.

Hypernode werd 22 jaar geleden opgericht als Byte en heeft zich internationaal gevestigd als een toonaangevende e-commerce specialist in Magento hosting. Het is de oprichter van MageReport, de bekende kwetsbaarheidsscanner voor Magento. Naast Magento richt Hypernode zich ook op Shopware en Akeneo. Hun klantenbestand bestaat zowel uit e-commercebureaus als uit klein- en grootverbruikers zoals Bristol, Amnesty International, BMN Bouwmaterialen, Obelink, Sensa fietsen, Fairphone, Run2Day en Zinzi.

Hipex brak in 2008 door in de Nederlandse e-commerce scene als leverancier van e-commerce hosting met de nadruk op performance en innovatie. Hun platform bedient e-commercebureaus, bekende klanten zoals ANWB, Lamp & Licht, Swiss Sense, PME Legend, My Jewellery en duizenden kleinere webshops. Ze bieden ondersteuning voor e-commerce oplossingen zoals Magento, WooCommerce, Prestashop en Shopware.

Krachten bundelen

Met de overname van Hipex versterkt Hypernode zijn positie op de internationale markt als krachtige e-commerce hosting specialist die de perfecte oplossing biedt voor webshops van elk formaat. De combinatie van de sterke automatisering van Hypernode en de prestatiekrachten van Hipex creëert het ultieme platform voor flexibiliteit, betrouwbaarheid en snelheid.

“De afgelopen jaren hebben we elkaar sterk aangemoedigd met onze competitieve technische oplossingen. Nu gaan we onze krachten en portfolio’s bundelen om elke e-commerce website precies te bieden wat ze nodig hebben”, Milan Bosman, CCO Hipex.

“De technische en professionele vaardigheden van het Hypernode-team vullen die van Hipex perfect aan. We kijken ernaar uit om onze teams te combineren tot een team waar onze klanten en partners nog vele jaren op kunnen vertrouwen. We hebben al de gedeelde eerste plaats in de Emerce 100 gekregen voor onze diensten en samen zullen we nog grotere doelen bereiken”, zegt Ilka Timofei, CEO Hypernode.

Groei in e-commerce hosting

“Ik ben dolblij dat Hipex zich bij de team.blue-familie voegt. Met het gecombineerde aanbod van Hypernode en Hipex zijn we nog beter voorbereid op groei in e-commerce hosting, in Nederland en België, maar ook internationaal”, aldus Jonas Dhaenens, Global CEO team.blue.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.