Nieuws Oost-Vlaanderen Eerste Belgische firma met European Business Award

Eerste Belgische firma met European Business Award

Eerste Belgische firma met European Business Award

ROESELARE/AALTER/GENT – beMatrix, wereldspeler in een nichemarkt van modulaire standenbouw-systemen, is afgelopen woensdag uitgeroepen tot winnaar van de European Business Award tijdens de grote finale in Warsau. Hiermee is beMatrix, dat geleid wordt door twee Oost-Vlamingen, de eerste Belgische firma ooit die met deze award gaat lopen.

Meer dan 450 Europese bedrijfsleiders verzamelden afgelopen week in de Poolse hoofdstad voor een 2 daags prestigieus event met politici, ambassadeurs en academici om uit te maken wie met de hoogste onderscheiding huiswaarts ging. Het ‘Eurosong voor bedrijfsleiders & CEO’s’ noemde de organisatie het in hun openingsspeech, maar dan zonder voting systeem en met een indrukwekkend team van juryleden.

Sterke maar stabiele groei

Na een lange selectieprocedure, waarbij meer dan 112 000 bedrijfsdossiers uit 34 verschillende landen bestudeerd werden,  schopte beMatrix het tot de laatste 13 finalisten. Afgelopen dinsdag in de Hilton in Warschau, werden tijdens het finale event alle Nationale winnaars in hun categorie onderworpen aan een spervuur van vragen tijdens de live-jury sessie/workshop.

Men koos uiteindelijk voor beMatrix uit alle nationale winnaars omwille van de sterke, maar stabiele financiële groei & inzet van beMatrix op het gebied van R&D. Ook de duurzame aanpak in de ontwikkeling van productgamma en in de dagdagelijkse werking van het bedrijf, werd naar waarde geschat.

Tevreden CEO’s

beMatrix telt nu wereldwijd meer dan 140 werknemers en de ambitie is om in 2018 een geconsolideerde omzet van 40 miljoen euro te realiseren, met een productie van 140.000 kaders per jaar. CEO’s Edwin Van der Vennet uit Aalter en Stefaan Decroos uit Gent reageren trots: “Dit hadden we totaal niet verwacht, we wisten dat we een sterk dossier hadden, gezien onze groei & inzet op innovatie, maar om uiteindelijk verkozen te worden tot winnaar tussen de crème de la crème van Europese bedrijven is toch straf.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.