vanHaren

Eerste Belgische vestiging vanHaren Schoenen in Aalst geopend

De Nederlandse retailketen vanHaren heeft deze week een nieuwe schoenenwinkel in de Nieuwstraat in Aalst geopend, daarmee is de intrede op de Belgische markt een feit. De ambities van de Nederlandse groep zijn groot, met zes nieuwe winkels op korte tijd. Het moge duidelijk zijn: Schoenen Torfs krijgt er een aardige concurrent bij.
VanHaren Schoenen maakt deel uit van de Deichmann-groep, de grootste schoenengroep ter wereld. Met vanHaren komt een value retailer van Europees formaat naar België. “We bieden schoenen voor het hele gezin aan, met de allerbeste kwaliteit tegen de laagste prijs”, luidt het officieel. België was één van de weinige blinde vlekken op de radar van Deichmann. Bie Buelens en Robert Vos vormen de Belgische directie. Net als in Nederland gaat vanHaren voor triple A-locaties in de steden, in panden van minstens 300 vierkante meter, maar de keten ambieert ook winkelcentra en kwalitatieve panden in de periferie (600 à 900 m²).
Het pand in Aalst is goed voor ongeveer 500 vierkante meter winkelplezier. De verdere expansieplannen die de Nederlandse retailer heeft in België krijgen intussen concreet vorm. Eerstdaags gaat een verkooppunt open in Tielt-Winge. Later dit jaar volgen nog vestigingen in Bredene, Turnhout, Genk en Dendermonde. Over verschillende andere locaties wordt nog onderhandeld. VanHaren wil een echte omnichannelspeler zijn die zowel online als via het klassieke distributiekanaal de consument probeert te verleiden.
De Deichmann-groep oogt bepaald indrukwekkend als het in cijfers wordt vertaald: de nummer één in de wereld, 172 miljoen paar schoenen, aanwezigheid in 25 landen, 3710 winkels, 37.300 medewerkers en 5,3 miljard euro omzet.