Nieuws Oost-Vlaanderen Eerste editie Club de Commerce in het teken van vrouwelijk ondernemerschap

Eerste editie Club de Commerce in het teken van vrouwelijk ondernemerschap

Eerste editie Club de Commerce in het teken van vrouwelijk ondernemerschap

GENT – Op 21 maart vindt de allereerste editie van Club de Commerce plaats, georganiseerd door Unizo Oost-Vlaanderen. Een community voor ambitieuze, startende ondernemers. Geen ‘fake it until you make it’ verhalen, maar de rauwe eerlijkheid van ondernemen. “We brengen mensen samen, verhalen worden gebracht, vragen worden gesteld en ervaringen worden uitgewisseld”, aldus Jos Vermeiren, directeur Unizo Oost-Vlaanderen. Deze eerste editie staat helemaal in het teken van vrouwelijk ondernemerschap.

Club de Commerce is een community voor startende ondernemers, waar ze lief en leed kunnen delen en kunnen leren van ondernemers die al meer ervaring hebben. Op deze allereerste Club de Commerce brengen Barbara De Beir, 10 jaar marketing ervaring in de voedingssector, nu general manager van Ampla House & Angelique Foré, oprichtster van Belmodo, nu business coach en consultant, hun verhaal. Ze leerden elkaar exact een jaar geleden kennen in co-working space Ampla House. Vandaag ondernemen Barbara & Angelique samen en organiseren ze Crowded House The Ladies Edition. Gezellige, inspirerende avonden die onderneemsters verbindt. Termen als “verbinden”, “content/inhoud”, “contentement”, “experience” zijn voor hen allebei belangrijk en willen ze dan ook meegeven. Benieuwd naar hun toekomstplannen!

Daarna krijgen de aanwezigen de kans om onderstaande onderneemster persoonlijk te leren kennen aan de hand van speeddates.

Marie Claessens

Marie Claessens is de bezieler van The mocktailclub. Non alcoholische aperitieven voor op events en feestjes.
“Ondernemen is een rollercoaster. De ene dag haal je die droomklant binnen en de andere dag valt jouw machine stil en zit je in de miserie. Gepaste oplossingen zoeken voor problemen en dan blij zijn als alles toch weer goed komt”, aldus Marie.

 

Elise Rouwens

Elise Rouwens is de oprichtster van Solar Enterprise, een partner in de transitie naar 100% duurzaam, gedreven door een liefde voor de natuur en draait volop op zonne-,water- en wind-energie. Elise: “Ondernemen is voor mij innoveren, proberen, scoren, vallen, opstaan, aanpassen en weer doorgaan. Durf anders zijn, denken en doen.“

 

Lien De Ruyck

Lien De Ruyck is creatief strateeg, avonturier en oprichtster van We Are Tribe, een collectief van freelancers die hun creativiteit willen inzetten om de wereld in positieve zin te veranderen. Dit jaar lanceert ze CreativeActivists.eu, een netwerkcommunity voor impactgedreven freelancers. Haar motto: “Koester de twijfel. You’re only the last prototype of your future self.”

 

 

Magali Renard

Als achter achterkleindochter besliste Magali Renard, samen met zakenpartner Jessica Torres Hurtado, in 2017 om het familiebedrijf Renard Drinks terug op te markt te brengen. Alcoholvrije dranken op gastronomisch niveau. “Weet dat het oké is om voor jouw visie van het bedrijf te kiezen”, is haar advies.

 

Amélie Opsomer

Amélie startte al met ondernemen tijdens haar studies. Ze verkocht haar eigen handtassen bedrijf, is freelance business developper en runt het event bureau ‘A Point Events’. Aan ambities geen tekort. Ontdek hoe deze duizendpoot dat allemaal weten heeft weten te combineren.

Meer informatie over het event en inschrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.