Nieuws Oost-Vlaanderen Eerste openbaar yogapad geopend in Sint-Laureins

Eerste openbaar yogapad geopend in Sint-Laureins

Eerste openbaar yogapad geopend in Sint-Laureins

hildebruggemanOp donderdag 26 mei 2016 is om 19 uur het eerste openbaar yogapad in Vlaanderen geopend in het provinciaal sportcentrum De Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo (Sint-Laureins).

Gedeputeerde Hilde Bruggeman (foto), bevoegd voor sport, is alvast enthousiast: Steeds meer ervaren mensen stress en spanningen en raken zo uit evenwicht in dit jachtige leven. Yoga kan hieraan verhelpen. Het krekengebied is een ideale locatie om yoga in de natuur te beoefenen. Ik was dan ook onmiddellijk gewonnen voor het idee om hier in De Boerekreek een yogapad te realiseren. Naast water- en paardensport in de natuur, kunnen wij onze bezoekers nu ook yoga in prachtig poldergebied aanbieden.”

Iedereen kan wanneer hij wil, met wie hij wil vrij komen yoga beoefenen in een uniek kader. Het yogapad leert de beginnende yogi eenvoudige yogahoudingen te doen op verschillende plaatsen aan de Boerekreek. Deze punten zijn herkenbaar aan de boomstammetjes in de grond of boomschijfjes aan de bomen. Men kan de oefeningen individueel doen, met het gezin of in groep. Er zijn oefeningen voor beginners en gevorderden.

Bij het yogapad hoort een begeleidende folder die gratis aan de inkom van het sportcentrum te verkrijgen is.  Wellicht kunnen ook bedrijfsleiders, die vaak onder druk staan en kampen met stress, hier ook de nodige rust vinden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.