Nieuws Oost-Vlaanderen Eerste opening voor grote publiek: “Kijken, ruiken en vooral proeven bij Nougat Vital”

Eerste opening voor grote publiek: “Kijken, ruiken en vooral proeven bij Nougat Vital”

Foto: Nougat Vital

Eerste opening voor grote publiek: “Kijken, ruiken en vooral proeven bij Nougat Vital”

NEVELE – Zoetebekken, opgelet. Zondag 2 oktober opent Nougat Vital in Nevele haar deuren voor de VOKA Bedrijvendag. Het is de eerste keer in tientallen jaren dat bezoekers worden toegelaten. “We maken ons sterk dat elke bezoeker verse nougat moet kunnen proeven”, zegt zaakvoerder Matthias Haeck (52).

Decennialang bleef Nougat Vital gesloten voor de buitenwereld maar dit weekend heeft Nevele haar gouden ticket om deze plek te bezoeken. “In 2026 vieren we ons honderdjarig bestaan, en in aanloop daarvan willen we al iets vieren”, zegt Haeck.

“Eind jaren tachtig en begin jaren negentig deden we wel eens rondleidingen voor toeristen, maar daar zijn we indertijd mee gestopt omdat onze infrastructuur zich er niet toe leende. Het is ook de allereerste keer dat we meedoen aan de Bedrijvendag.”

Ingrediënten

De bezoekdag is een kans die fijnproevers niet mogen missen. “Het wordt een feest voor het oog, de neus en de smaak”, zegt Haeck. “We zijn de enige Belgische ambachtelijke fabrikant van Nougat die nog overblijft. Oorspronkelijk is nougat een heel oud product dat uit de warmere streken komt. Meer bepaald het huidige Iran en het vroegere Perzië. Maar vandaag is het ironisch genoeg gemakkelijker om nougat hier te produceren dan in het Midden-Oosten. Wij krijgen veel makkelijker toegang tot de juiste ingrediënten, zoals de juiste suikerstroop voor ons recept.”

Nougat Vital is begonnen onder Vital Gormez in Gent, en verhuisde in 1971 naar Nevele. De fabriek biedt haar nougat aan in de meeste West-Europese landen. “Zowel onder ons eigen merk als onder private labels”, zegt Haeck. “Bedoeling is om vanaf nu de thuismarkt meer te verzorgen. We wonen nu eenmaal in een land met een rijke gastronomische cultuur.”

Nougatboxen winnen

“Bezoekers zullen eerst kunnen leren over de geschiedenis van ons bedrijf. Ze komen binnen en krijgen meer uitleg over hoe de nougat gemaakt wordt. Ze zullen letterlijk in de potten van onze keukens kunnen kijken, en proeven. Ten slotte kunnen ze meedoen aan een wedstrijd met als prijs tien luxueuze nougatboxen.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Arthur V. 2022-10-01 21:55:43

wanner kan ik het bedrijf bezoeken op open bedrijvendag

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.