20210608 Eerste steenlegging Adifo Maldegem (3)

Eerste steenlegging nieuw kantoorgebouw Adifo in Maldegem

MALDEGEM - Aan de Industrielaan in Maldegem ging op dinsdag 8 juni de eerste steenlegging door van de nieuwe kantoorgebouwen voor softwarebedrijf Adifo NV. Een mijlpaal in het project die niet onopgemerkt voorbijging. In aanwezigheid van een ruime delegatie van alle betrokken partijen legde Adifo CEO Gerard Marneth de eerste steen. Bouwbedrijf Vandenbussche uit Aalter staat in voor de bouw van het nieuwe kantoor. De Van Kessel groep neemt de project coördinatie op zich van het gebouw dat ontworpen is door architectenbureau AIKO uit Maldegem.

Voor Adifo begon het al in 1974. Het was het jaar waarin het bedrijf werd opgericht dat zich al na enkele jaren volledig toespitste op ondersteunende software voor producenten van dierlijke en menselijke voeding.

“De bestaande gebouwen voldeden niet meer aan de moderne vereisten van een internationaal georiënteerd IT bedrijf”, zegt Gerard Marneth, CEO van Adifo. ”We wilden een professionele en inspirerende omgeving creëren voor onze medewerkers, waarbij we ook onze klanten optimaal kunnen ontvangen. We kijken er erg naar uit om begin volgend jaar de nieuwe kantoren te kunnen betrekken om in optimale omstandigheden verder in te zetten op innovatieve software oplossingen, onze internationale activiteiten verder uit te breiden en onze klanten in een professionele omgeving te begroeten.”

Flexibiliteit als troef

Naar het ontwerp van architectenbureau AIKO uit Maldegem bouwt aannemer Vandenbussche uit Aalter het nieuwe kantoorgebouw voor Adifo. Het kantoor zal bestaan uit 2 bouwlagen. Daarbij is voorzien dat een extra verdieping kan gebouwd worden bij de groei van het bedrijf. Flexibiliteit is dan ook de grootste troef van dit gebouw.

“De constructie en technieken worden zo voorzien dat er gemakkelijk verschillende verdelingen en kantoren kunnen worden ingericht om optimaal in te spelen op de noden van het bedrijf. Naast kantoorruimtes is er een inkomhal, grote refter met ruim terras en een eventruimte. Verder wordt het een duurzaam gebouw met driedubbelglas, zonnewering, warmtepomp en zonnepanelen e.d.m. Op de parking zijn een deel parkeerplaatsen voorzien van elektrische laadpalen, alsook de fietsenstalling wordt voorzien voor het gebruik van elektrische fietsen. Dit om zoveel mogelijk in te zetten op een duurzame toekomst met zo min mogelijk fossiele brandstoffen”, vertelt Jo Verstraete van Aiko Architecten.

Kristof Defruyt, CEO bij Vandenbussche: “Voor dit project gingen we uiteindelijk in bouwteamformule aan de slag. Vanuit Vandenbussche werd in het voortraject samen met de bouwheer en de architect naar optimalisaties gezocht. De bouwheer stelde een erg strikte timing voorop, waardoor we begonnen waren aan de werkzaamheden terwijl de laatste aanpassingen aan het ontwerp nog lopende waren. Maar met onze ‘Wij trekken uw plan’-filosofie begeleiden we de bouwheer in het zorgeloos realiseren van hun bouwproject en zoeken we steeds naar de beste oplossing.”

Bouwbedrijf Vandenbussche startte in februari 2021 met de afbraak van 1 van de bestaande gebouwen. Ondertussen is het volop bezig met de plaatsing van de structuur. Deze zal dankzij een snel prefab betonsysteem tegen het bouwverlof rechtstaan. De oplevering is voorzien in maart 2022.