Elektrische vrachtwagens gaan cabines van Volvo Trucks vervoeren

GENT - Transportbedrijf Tailormade Logistics neemt deze week zijn eerste twee elektrische vrachtwagens in gebruik. Die zullen door dochterbedrijf Van Hove & Co worden ingezet om stuurcabines te vervoeren naar de assemblagelijn van Volvo Trucks in Oostakker.

Lees ook: Gentse Van Hove & Co wordt ‘zelfstandige eenheid’ binnen TML

Frank Kimpe, managing director van Volvo Trucks Belgium, overhandigde dinsdag de sleutels van de twee vrachtwagens aan Frank Van Hove, operations manager Van Hove & Co. Dat gebeurde in het bijzijn van havenschepen Sofie Bracke en Fred Baert van North Sea Port.

Het is niet uitgesloten dat Van Hove & Co, dat 35 vrachtwagens bezit, in de toekomst meer voertuigen gaat elektrificeren. Maar dit eerste traject is een test om uitdagingen juist in te schatten. Want niet enkel de aankoopprijs van elektrische vrachtwagens is een pak hoger, de voertuigen moeten ook regelmatig worden geladen aan zware stopcontacten.

"We gaan hiermee ervaring opdoen om te weten te komen hoe het werkt en op welke trajecten ze ingezet kunnen worden", zegt Frank Van Hove, . "Maar ook hoe ze geladen kunnen worden. Het ganse proces. Daarna gaan we bekijken of er nog andere trajecten opgezet kunnen worden."

 

“Tailormade Logistics, Van Hove & Co en Volvo Trucks Belgium laten samen zien dat het ook mogelijk is om de ‘last mile’ in het goederentransport tussen een terminal en een bedrijf te verduurzamen”, reageert Fred Baert in een persmededeling. “Dit draagt bij tot de vermindering van de CO2-uitstoot en een klimaatneutrale haven in 2050.”

Tailormade Logistics werd in 1996 opgericht door Bert Vandecaveye en telt vandaag 450.000 m2 aan magazijnen en een eigen vloot van 600 voertuigen, 950 trailers en 550 containers. Het bedrijf stelt 1.250 mensen te werk op zijn 28 sites in België, Bulgarije, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zweden.