Nieuws Oost-Vlaanderen Energiebedrijf uit Temse investeert in microgolftechnologie

Energiebedrijf uit Temse investeert in microgolftechnologie

Energiebedrijf uit Temse investeert in microgolftechnologie

TEMSE – C-energy heeft een participatie genomen in MEAM, een Limburgse onderneming in microgolftechnologie. MEAM, kort voor Microwave Energy Applications Management, ontwikkelt die technologie voor de elektrificatie van industriële processen.

C-energy is een onderdeel van de bouwgroep Cordeel. Het bedrijf gaat de technologie van MEAM inzetten om te verwarmen, drogen, steriliseren en pasteuriseren. 

“Microgolftechnologie maakt de energieoverdracht veel efficiënter en sneller dan de klassieke verwarmingsmethode met aardgas. De uitstoot van CO₂, NO₂ en SO₂ wordt op die manier gereduceerd of zelfs geëlimineerd”, klinkt het bij C-energy.

Win-win

De instap van C-energy in MEAM creëert ook voor die laatste nieuwe mogelijkheden, zegt CEO Carlo Groffils. “Dit zal kansen creëren in andere markten zoals de bouwsector. Het zal MEAM in staat stellen om op te schalen en haar groei te versnellen.”

C-energy zal naar eigen zeggen “een actieve rol opnemen bij het ontwikkelen van de markt voor deze nieuwe toepassing.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.