Nieuws Oost-Vlaanderen ESA Space Solutions brengt ruimtevaarttechnologie dichter bij ondernemers

ESA Space Solutions brengt ruimtevaarttechnologie dichter bij ondernemers

ESA Space Solutions brengt ruimtevaarttechnologie dichter bij ondernemers

KRUIBEKE – ESA en Verhaert versterken hun samenwerking met een nieuw initiatief: ESA Space Solutions Belgium biedt ondersteuning aan ondernemers met innovatieve ideeën over het gebruik van ruimtevaarttechnologie en/of know-how. In dit project bundelen Verhaert, imec.istart en Galaxia Space Innovation hun activiteiten om de ruimtevaart en andere sectoren dichterbij elkaar te brengen.

Technologie en know-how uit de ruimtevaart bieden vaak oplossingen voor allerlei maatschappelijke uitdagingen en technische vraagstukken. Van zonnepanelen tot satellietnavigatie, verschillende technologische innovaties ontwikkeld voor de ruimtevaart bleken de sleutel tot succesvolle aardse toepassingen.

EESA Space Solutions Belgium geeft daarom Belgische ondernemers een duwtje in de rug om te innoveren met ruimtevaarttechnologie. Bedrijven die ruimtevaarttechnologie of -kennis willen inzetten, krijgen tot 35.000 euro financiële ondersteuning om haalbaarheidstudies of demonstratieprojecten op te zetten. Daarnaast krijgen zij ook toegang tot de uitgebreide database van ESA patenten en technologieën.

Business incubatie

Het incubatieprogramma van ESA Space Solutions Belgium is gericht naar start-ups die met ruimtevaarttechnologie aan nieuwe oplossingen werken of een toepassing in de ruimtevaart zien voor hun eigen technologie. Galaxia Space Innovation en imec.istart begeleiden start-ups bij de ontwikkeling van pril idee tot volledig business model. Geïnteresseerde Belgische start-ups stellen zich via open calls kandidaat om tot 50.000 euro financiering te ontvangen.

Lanceringsevenement

Verhaert stelde afgelopen woensdag ESA Space Solutions Belgium voor aan zo’n 140 genodigden in Agoria’s BluePoint Brussel. Vóór de officiële opening vond een matchmaking activiteit plaats met meer dan 230 één-op-één gesprekken.

“Met ESA Space Solutions Belgium willen we in de eerste plaats bedrijven uit de ruimtevaart in contact brengen met andere sectoren. Persoonlijke interacties zijn cruciaal om nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen”, aldus Sam Waes van Verhaert Masters in Innovation en programmacoördinator van ESA Space Solutions Belgium. “Daarnaast willen we ondernemers bewust maken van de verschillende ondersteuningsmogelijkheden in het Belgische ruimtevaart-ecosysteem.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sint-Martens-Latem
Sint-Martens-Latem

Latemse teddybeer voor Rolls-Royce

SINT-MARTENS-LATEM - Vorig weekend vierde het luxe automerk Rolls-Royce zijn 115 jarig bestaan. Naar aanleiding daarvan contacteerden ze het Latemse… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.