Chef Emanuele Romaldi en eigenaar Dritan Kraja. Foto: JID Chef Emanuele Romaldi en eigenaar Dritan Kraja. Foto: JID

Eten op de schouw of liever aan het fresco? Populair Italiaans restaurant is nu dubbel zo groot

Handgeblazen lampen, een fresco uit Puglia en een hippe lounge … Het populaire restaurant Otium in de Ajuinlei is verdubbeld in grootte en dat zullen de klanten geweten hebben.

Na zeven jaar is Otium een vaste waarde geworden in de Ajuinlei. Twee jaar geleden namen de eigenaars van het restaurant, Dritan Kraja en zijn vrouw Divna, ook het pand ernaast erbij met de bedoeling om er een aperobar van te maken. Na een pop-upwinkel werd het pand gerenoveerd.

“Divna is het creatieve brein van de vernieuwing, zij heeft de inrichting gedaan”, zegt Kraja trots. “De lampen zijn handgeblazen in Italië en het fresco achteraan werd in Puglia gemaakt.” (lees verder onder de foto’s)

Foto: JID
Foto: JID

Foto: JID
Foto: JID

Vooraan is een lounge waar klanten kunnen aperitieven voor ze aan tafel gaan of hun avond kunnen afsluiten. Aan de schouw kan ook worden gegeten. “Met de nieuwe vleugel erbij is het restaurant dubbel zo groot. Het kan ook worden afgesloten voor evenementen”, zegt Dritan. “Het zijn moeilijke tijden, maar we durven investeren. Zeker in Gent. Er is veel potentieel om te groeien.”

De kaart van Otium blijft onveranderd: authentiek Italiaanse gerechten, klaargemaakt door echte Italianen; de chef en souschef komen van Rome, de andere souschef van Milaan. “Sinds april hebben ze het niveau wel hoger getild, nadat we vermeld werden in GaultMillau.”

Foto: JID
Foto: JID