CMB.TECH Foto: Belga

Euronav wijzigt naam naar CMB.TECH

Olietankerrederij Euronav, waarvan de Belgische familie Saverys referentieaandeelhouder is, zal haar naam veranderen in CMB.TECH. Dat werd dinsdag besloten tijdens de aandeelhoudersvergadering. Op 1 oktober 2024 is de wijziging pas volledig officieel.

De naamsverandering werd maanden geleden al aangekondigd en ze werd zoals verwacht vrij snel goedgekeurd. Eind vorig jaar werd bekend dat de Antwerpse olietankerrederij Euronav haar ‘groene tak’ CMB.TECH zou overnemen voor iets meer dan een miljard dollar. CMB staat voor Compagnie Maritime Belge (CMB), opgericht eind negentiende eeuw.

Lees ook: Alexander Saverys grijpt nu ook officieel de macht bij Euronav: bedrijf wordt pak groener

CMB.TECH is een dochter van CMB en specialiseert zich onder andere in scheepsmotoren op waterstof. CEO Alexander Saverys tracht de laatste jaren vooral in te zetten op een “diversificatie van de vloot”. Dat wil zeggen, niet alle eieren in de mand met olie leggen.

Lees ook: CMB.TECH gaat vier sleepboten op waterstof bouwen met Nederlandse partner

Verwacht wordt dat het bedrijf op de beurzen (Euronext en NYSE) zal worden aangeduid als CMBT in plaats van EURN. Daartoe heeft men alvast een aanvraag ingediend.