Nieuws Oost-Vlaanderen Euroports opent nieuw bulkmagazijn in Gentse haven

Euroports opent nieuw bulkmagazijn in Gentse haven

Euroports opent nieuw bulkmagazijn in Gentse haven

GENT – Euroports, een van de grootste haveninfrastructuurbedrijven in Europa, blijft groeien en investeren. Vandaag opende het daarom een nieuwe opslagfaciliteit voor meststoffen en mineralen als speerpunt van een belangrijk investeringsprogramma van 10 miljoen euro voor terminal T850 in North Sea Port Gent.

Vertegenwoordigers van Euroports en North Sea Port hebben de nieuwe opslagfaciliteit vandaag officieel geopend. Tijdens de openingsceremonie hielden Jan Lagasse (Co-CEO North Sea Port), Mathias De Clercq (Schepen van Haven, Economie en Ondernemen stad Gent), en Geert Gekiere (Managing Director Euroports Belgium NV), toespraken om deze nieuwe mijlpaal te vieren.

Meer dan 120.000 ton opslagcapaciteit

Deze innovatieve investering is het antwoord van Euroports op de toenemende vraag van klanten en omvat een nieuw, state-of-the-art bulkmagazijn met een opslagcapaciteit van meer dan 120.000 ton.

“De footprint is verdubbeld tot ongeveer 20.000 m² aan betonnen vloer en bestaat uit zes naast elkaar gelegen magazijnboxen”, aldus Terminal Manager Peter Van den Broeck. “De magazijnen worden ondersteund door een aanzienlijke investering in nieuwe apparatuur: een mobiele havenkraan van 100 ton met een grijper van 20 m³ en een tweede multifunctionele kraan van 25 ton met een grijper van 15 m³.”

T850

T850, is een van de grootste bulkterminals in het Euroports-netwerk en verwerkt ongeveer 2 miljoen ton aan bulk, voornamelijk meststoffen en mineralen. De kade bij terminal T850 is 550 meter lang en heeft een diepgang van 12,0 meter, waardoor zelfs Panamax-schepen kunnen aanmeren.

Nieuwe stap

Deze investering is een nieuwe stap in de strategie van Euroports om haar klanten sterke supply chain oplossingen te blijven bieden, niet enkel inzake meststoffen en mineralen, maar ook met betrekking tot andere sectoren die het bedrijf bedient: pulp en papier, staal project lading, suiker, fruit, fossiele brandstoffen en meer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.