Nieuws Oost-Vlaanderen Evenementenbureau helpt school om solidariteitskas te vullen

Evenementenbureau helpt school om solidariteitskas te vullen

Xander Glavas van Bemotions (tweede van links) met de mensen van GO! talent. Foto svov

Evenementenbureau helpt school om solidariteitskas te vullen

DENDERMONDE, ZOTTEGEM – De secundaire school GO! talent uit Dendermonde verzamelt samen met evenementenbureau Bemotions extra centen om kinderarmoede tegen te gaan. “Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de wereld waarin we leven”, zegt Xavier Glavas van Bemotions.

Onder de noemer Urban Projects 23 neemt Xander Glavas van het Zottegemse Bemotions initiatieven om kinderarmoede in het onderwijs aan te pakken en bewustwording te creëren bij het grote publiek. Dit jaar zamelt hij als evenementenorganisator geld in voor de solidariteitskas van de secundaire school GO! talent in Dendermonde.

“Ik ben een gedreven persoon en wil graag mijn steentje bijdragen aan de wereld waarin we leven. Het versterken van het maatschappelijke weefsel ligt me bijvoorbeeld nauw aan het hart. Alles begint bij jezelf. Kijk eerst naar wat jij zelf kan doen en dat is al heel wat”, legt Xavier Glavas uit.

In Dendermonde wordt 13 procent van de kinderen geboren in een kwetsbare context, 1 op de 8 heeft te maken met kinderarmoede. Het eerste partnership wordt aangegaan met GO! talent.

“Wij zijn een school waar iedereen welkom is. En we werken met een bijzonder gemotiveerd team aan een warme en gepersonaliseerde leer- en leefomgeving. Als school streven we naar een inclusieve en warme manier van samenleven waarin iedereen zijn of haar plekje kan vinden”, zegt directeur Tom Rydant.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.