Nieuws Oost-Vlaanderen Evergems chocoladebedrijf exporteert nicheproducten naar heel de wereld

Evergems chocoladebedrijf exporteert nicheproducten naar heel de wereld

Evergems chocoladebedrijf exporteert nicheproducten naar heel de wereld

aaaaaaaaaaklinBedrijven en ondernemers hoeven niet altijd veel lawaai te maken om goed bezig te zijn. In Evergem werkt Klingele Chocolade met een vijfentwintigtal medewerkers onder leiding van oprichter Koen Klingele bijvoorbeeld aan een parcours dat beslist gezien mag worden en dat op heel wat buitenlandse erkenning kan rekenen.

“We specialiseren ons in suikervrije en lactoseverije chocoladeproducten en chocolade waarin we stevia gebruiken voor de zoetsmaak”, legt Koen Klingele uit.

Die producten vinden onder de namen “Balance” en “Green Dream” gretig aftrek in alle Europese landen, het Midden en het Verre Oosten en Noord-Amerika.

Koen Klingele, die er als afgestudeerde landbouwingenieur ooit van droomde om in het buitenland aan de slag te gaan als ontwikkelingswerker, vond zijn eerste job bij Rentokil, een bedrijf dat ongedierte bestrijdt. “Dat leverde contacten op met de voedingssector”, zegt hij. “Ik stelde vast dat ingrediënten, smaken en verpakkingen elementen zijn die mensen gelukkig kunnen maken en daarom wilde ik daar wel iets mee doen.”

Koen Klingele zocht en vond een niche in gezonde chcoladeproducten, die hij in 1995 in zijn keuken begon te produceren. “Ik reis graag”, verklaarde hij daarover in Het Nieuwsblad. “Als je dan de wereldwijde reputatie kent van Belgische chocolade, dacht ik dat het mogelijk moest zijn om met gezonde chocolade ook exportmarkten te veroveren.”

Dat is meer dan gelukt. Twintig jaar later produceert zijn bedrijf elke dag twee ton chocoladeproducten.  Op zaterdag 26 september werd dat passend gevierd met een opendeurdag en een bijhorend event.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.