Nieuws Oost-Vlaanderen Ex-distributiecentrum Brantano in Erembodegem staat te koop

Ex-distributiecentrum Brantano in Erembodegem staat te koop

Ex-distributiecentrum Brantano in Erembodegem staat te koop

EREMBODEGEM – Op 3 augustus werd schoenenketen Brantano na 67 jaar failliet verklaard. Het logistieke distributiecentrum te Erembodegem wordt verkocht aangezien overnemer Van Haren, onderdeel van het Duitse Deichmann, reeds een gelijkaardige site in Nederland heeft.

Modegroep FNG uit Mechelen, het moederbedrijf van onder andere Brantano, vroeg in augustus 2020 het faillissement aan. Na 67 jaar verdween de op-en-top Belgische winkelketen met 104 vestigingen in België. Ondertussen is Brantano overgenomen door de schoenengigant Van Haren, onderdeel van de Duitse winkelgroep Deichmann. Er werd besloten om de hoofdvestiging in Erembodegem, waar 150 werknemers tewerk gesteld werden, links te laten liggen aangezien ze in Nederland een gelijkaardig distributiecentrum hebben. Wel werd er beslist om 38 van de 104 Belgische Brantano-winkels over te nemen. De eerste winkels openden zo afgelopen week hun deuren onder de naam ‘vanHaren’.

Logistiek distributiecentrum

Het hoofdkantoor en logistiek distributiecentrum wordt nu verkocht in samenwerking met Panorama Bedrijfsvastgoed. “Met een totaliteit van 20.000 m² stapelruimte, 4.500 m² kantoren en een terrein van 39.000 m² biedt deze logistieke site tal van mogelijkheden”, aldus Dennis Rommel, zaakvoerder van Panorama én makelaar die in zal staan voor de verkoop. “Het bedrijfscomplex is opgebouwd uit vier gebouwen. Het logistieke gedeelte omvat oa. 24 laadkades (uitbreidbaar tot 32), 5 sectionale poorten, lichtstraten en een vrije hoogte tussen 4,5 m en 8,5 m.”

Toplocatie

“De kantoren zijn verdeeld over drie gebouwen waarvan een deel te renoveren is en een deel nieuwbouw. Dit alles op een terrein van maar liefst 39.000 m² dat volledig verhard en beveiligd is”, vervolgt de heer Rommel. “Ten slotte is ook de locatie een enorme troef. Het terrein is gelegen op slechts 2 km van de E40 op- en afrit 19 Aalst. Hierdoor zijn zowel Brussel als Gent uiterst vlot bereikbaar.”

Wie interesse heeft kan contact opnemen via 0477 06 06 06 of dennis@panorama.immo. Meer informatie vind je hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.