Nieuws Oost-Vlaanderen FAMEUS toont veerkracht kleine zelfstandigen

FAMEUS toont veerkracht kleine zelfstandigen

FAMEUS toont veerkracht kleine zelfstandigen

ff0c45ab-8a13-4d8b-a33d-f2ad23abd271FAMEUS is een evenement waar kleine zelfstandigen, artistieke jongeren, exclusieve catering en verschillende atypische winkels samenkomen en hun producten tentoonstellen en verkopen.  Het evenement vindt van 13 tot 15 mei 2016 voor de derde keer plaats, dit keer in Dok Noord in Gent.

Het gaat om een initiatief van Helen Wouters die in Gent de trendy conceptwinkel met kleding, schoenen en accessoires “Les filles et les Chiens” uitbaat. “Het idee in 2014 eigenlijk vrij toevallig ontstaan” vertelt Helen Wouters, “toen ik van een kunstenaar de vraag kreeg naar een locatie waar hij een tentoonstelling zou kunnen houden. We combineerden die expositie in het SULBB-gebouw in Aalst met een koopdriedaagse met verschillende stands. Heel wat jonge Gentse en Aalsterse zelfstandige winkeluitbaters toonden zich meteen enthousiast. Het event werd een groot succes, door de mooie mix van onder meer kunst, mode, food en beverage en kinderanimatie. Iedereen dacht dat een dergelijk event in Aalst geen volk zou trekken, maar ikzelf geloofde er wel in. Via Facebook kan je veel bereiken. Ik onderhield dagelijks de pagina, liet iedereen van de standhouders deze meermaals delen met vrienden, en zo ging de bal aan het rollen.”

Vorig jaar werd het event in Aalst nog groter. En nu verhuist het voor de derde editie dus naar Gent. Helen Wouters heeft het event samen met Pearl De Buck van PAARL handtassen in elkaar gestoken. “Het blijft een event dat met het hart georganiseerd wordt, nog steeds om de kleinere, originele zelfstandigen een hart onder de riem te steken.”

In de toekomst wil ze het event twee keer per jaar organiseren, één keer volgens de huidige formule en één keer met stockverkoop erin verwerkt. Ze geeft ook aan dat ze daarbij niet aan Gent gebonden is en dat het eventueel in een andere stad kan plaatsvinden.

De affiche en banner zijn  dit jaar heel opvallend. Ze werden ontworpen door modeontwerper Tom Vanderborght.

 

.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.