Aalter_3-768×705

FarmFun opent nieuwe vestiging voor teamevents in Aalter

AALTER - FarmFun startte in 2015 in het Limburgse Bocholt. Patrick Weltjens en Caroline Van Dijck runden een melkveebedrijf met 250 koeien. Ze beslisten om te diversifiëren. Dus lanceerden ze ook teambuildings voor bedrijven en verenigingen op hun boerderij. Met succes! Na franchises in Merchtem, Essen, Poperinge en Geel zwaaien vanaf 1 juli ook in Aalter de boerderijpoorten open, met Yves Wildemauwe en Evelien De Roo als ‘chief executive farmers’.

Koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen. Dát zijn de drie sleutelwoorden bij FarmFun. Met de Farm Games en Farm Expert Games krijgen deelnemers uiteenlopende challenges voorgeschoteld. Een leuke mix van denken en doen om de teamgeest te versterken. De setting? Het erf, de stallen en de weiden rond een melkveebedrijf. Net als in de vijf andere FarmFun-vestigingen zwaaien ook in Aalter de koeien de plak.

Yves Wildemauwe: “We kweken ook varkens en doen nog aan akkerbouw, maar de focus ligt op melkvee. In 2002 namen mijn vrouw Evelien en ik het bedrijf over van mijn vader. We hebben zo’n 150 melkkoeien. Rendabel uitbreiden is niet evident in onze streek. Er is weinig grond voorhanden. Daarom keken we uit naar nevenactiviteiten. Enkele jaren geleden hoorden we voor het eerst over FarmFun.”

Evelien De Roo: “Het concept sprak ons meteen aan en we namen contact op. Maar op dat moment was het te vroeg. De kinderen waren nog klein. Het is een totaal andere business en wij wilden het 100 % goed doen. Het idee bleef borrelen en nu zijn we er wél helemaal klaar voor. Zonder corona waren we misschien al gestart. Maar die hele crisis gaf ons de tijd om alles grondig voor te bereiden.”

Weer- én coronaproof

Vanaf 1 juli zijn bedrijven en verenigingen welkom in FarmFun Aalter. Yves Wildemauwe: “We bouwen momenteel een ontvangst- en eetruimte en hebben straks plaats voor groepen van 10 tot 100 personen. Regen op de geplande teamdag? Geen enkel probleem. Onze stallen zijn groot genoeg om alle teambuildingopdrachten binnen te kunnen doen. We trekken zelfs nog een extra gebouw op. Weer of geen weer: de sfeer zit er altijd in!”

Evelien De Roo: “De opdrachten zijn volledig coronaproof en alles gebeurt in open lucht of hele grote ruimtes. De gezonde boerenbuiten geeft ons een streepje voor in de markt. Ik kijk enorm uit naar het contact met mensen. Want dat mis ik op de boerderij. We willen onze bezoekers even goed soigneren als onze dieren. De media schetsen daar soms een verkeerd beeld van. Met FarmFun krijgen we de kans om dat bij te stellen.”

FarmFun in elke provincie

Patrick Weltjens is maar wat fier op de nieuwste telg in de FarmFun-stal. “Het is het ontbrekende stukje van de puzzel. Eerder dit jaar openden we in Geel onze tweede vestiging in het Antwerpse, maar in Oost-Vlaanderen hadden we nog geen uitvalsbasis. Nu kunnen mensen dus terecht bij Yves en Evelien. Daarmee maken we onze ambitie waar: minstens één vestiging in elke Vlaamse provincie. Maar we blijven verder zoeken naar melkveehouders die hun activiteiten willen uitbreiden.”

Wie straks ook een ‘funfarmer’ wil worden, moet wel over een aantal specifieke skills beschikken. Patrick Weltjens: “Een melkveebedrijf runnen is natuurlijk iets helemaal anders dan teambuildings organiseren. Je hebt voeling nodig met het bedrijfsleven en moet groepen kunnen enthousiasmeren. Een mens is nu eenmaal kritischer en veeleisender dan een koe. Yves en Evelien hebben de juiste instelling en vaardigheden. Met onze ondersteuning en de troeven van een geolied concept maken zij FarmFun Aalter gegarandeerd tot een succes!”