Fastned_fast charging stations_De Watering_NL-1ecdae-large-1533559220

Fastned bouwt twee grote snellaadstations aan E17 in Gentbrugge

GENTBRUGGE - Het Nederlandse bedrijf Fastned zal volgend jaar starten met de bouw van twee grote snellaadstations voor elektrische voertuigen langs de E17 in Gentbrugge, zo kondigt het woensdag aan in een persbericht.

De stations komen langs weerszijden van de snelweg en zullen elk twaalf laadpunten tellen. Die hebben een capaciteit van 400 kW, waarmee dagelijks tot duizend voertuigen in amper 15 minuten tot 300 kilometer bereik kunnen opladen. De energie is afkomstig van zon en wind. Ook elektrische vrachtwagens zullen er kunnen laden, voor hybride voertuigen en wagens op diesel of benzine is er geen oplaadmogelijkheid.

Daarnaast komen er ook andere faciliteiten zoals picknickplaatsen, speelplaatsen, sanitaire voorzieningen en winkels. Het bedrijf heeft de concessie gewonnen na een aanbesteding van het Agentschap voor Wegen en Verkeer. Financiële details werden niet meegedeeld.

Fastned heeft in ons land al 19 operationele snellaadstations en nog eens 24 in ontwikkeling. In heel Europa heeft Fastned 250 laadstations, dat zouden er tegen 2030 minstens 1.000 moeten zijn.