Nieuws Oost-Vlaanderen Fietsenwinkel breidt uit voor en door de crowd

Fietsenwinkel breidt uit voor en door de crowd

Fietsenwinkel breidt uit voor en door de crowd

BEVEREN – Fietsen zit al een tijdje in de lift, mede door de coronacrisis. De afgelopen jaren nam de vraag naar fietsen dan ook sterk toe. Nog geen jaar na de opening van fietsenwinkel KD Bikes komt zaakvoerder Davy Present zowel handen als ruimte tekort. Om de toenemende vraag te blijven beantwoorden, wilt hij zijn aanbod uitbreiden en optimaliseren. De crowdlendingcampagne die hij op het Gentse investeringsplatform WinWinner lanceerde om zijn groeiplan te financieren, leverde op 30 dagen tijd al €44.500 op.

Terwijl de fietssport steeds meer aan populariteit wint, lijkt de tijd bij veel fietsenwinkels stil te staan. “Veel zaken houden vast aan het verkopen en herstellen van een basisaanbod aan fietsen”, legt Davy uit. “Zaken die wel moderniseren, specialiseren zich meestal in een bepaald type fiets, zoals mountainbikes of elektrische fietsen.”

Met zijn fietsenwinkel in Beveren toont Davy dat het ook anders kan: “KD Bikes is een jong en dynamisch bedrijf. We verkopen en herstellen alle soorten fietsen van, kinderfietsen over (elektrische) stadsfietsen tot mountainbikes. Ons aanbod bestaat dan ook uit verschillende merken. Daarnaast bieden we ook hedendaagse diensten aan, denk aan bikefitting en fietsleasing voor bedrijven.”

Dankzij haar ruime aanbod bereikt KD Bikes een brede doelgroep. “Het hele gezin kan bij ons terecht: de kleuter voor een eerste fiets, de tiener voor een stoere mountainbike en de grootouders voor een elektrische fiets om hun kleinkinderen bij te houden”, legt Davy uit.

De zaakvoerder benadrukt dat de brede focus in geen geval afdoet aan expertise en kwaliteit: “Dankzij mijn achtergrond in de professionele wielerwereld vertrouwen ook klanten met een bijzondere en vaak erg dure fiets mij hun pronkstuk toe. Voor het herstel van elektrische fietsen volgde ik een specifieke opleiding.”

 

Investeren in kwantiteit én kwaliteit

Amper een jaar na de opening van de winkel komt Davy al handen tekort. “Ondertussen heb ik twee flexi-jobbers in dienst die elk één dag per week een handje komen helpen”, legt Davy uit. Dat is nodig: “Vlak voor KD Bikes opende, sloten een aantal fietsenwinkels in de omgeving de deuren en niet veel later zorgde de coronacrisis voor een extra boost.”

Naast handen komt de zaakvoerder ook ruimte tekort. Om het aanbod aan fietsen en accessoires verder uit te breiden en om de aangeboden diensten – bikefitting en fietsleasing – te optimaliseren, heeft Davy grootse plannen met zijn pand: “De hele bovenverdieping wordt ingericht als experience center. Naast bikefitting kunnen klanten er ook fietsrollen testen. Ik voorzie ook een bureau waar ik samen met de klant in alle rust de administratie kan afhandelen.”

KD Bikes groeit

Om zijn groeiplannen te verwezenlijken, rekent Davy op de crowd: “Een maand geleden lanceerde KD Bikes een crowdlendingcampagne bij WinWinner. Halverwege de campagne staat de teller al op €44.500. Daarmee haalden we al 63% van ons minimale doelbedrag op.” Tegen 19 juli 2021 hoopt Davy minimaal €75.500 te hebben opgehaald om KD Bikes verder te laten groeien.

Investeren in de crowdlendingcampagne van KD Bikes kan nog tot en met 28 juli 2021. Meer informatie vind je op het WinWinner-platform.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.